Carnea de porc, mai scumpă cu 15-20% de sărbători

62
Carnea de porc s-a scumpit cu 15-20 la sută, de sărbători, deprecierea monedei naționale fiind unul dintre motivele majorării prețurilor, a declarat vineri, Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii, la o conferinţă de profil.
“În clipa în care aducem carne de porc din Uniunea Europeană, prețul este mai mare. Mai intervine și devalorizarea monedei naționale și faptul că UE face un export masiv de carne de porc în Asia, în special în China. Acesta este factorul care a contribuit ca, la nivel european, de la începutul anului, prețul cărnii de porc să crească cu 30%. Pe lângă creșterea acestui preț mai intervine și prețul porcului ca atare. În special purceii grași au ajuns cam la 50 de euro. Deci s-a majorat și prețul la nivelul fermelor”, a explicat Dana Tănase, citat de Mediafax.
Potrivit acesteia, există un deficit major de carne de porc în Europa. „Este foarte greu, în momentul de față, să spui că vrei să aduci carne dintr-un stat membru, pentru că nu prea are nimeni. Comenzile sunt făcute. Sunt membri ai asociației care au făcut comenzi cu șase luni înainte pentru a avea carne acum”, a completat directoarea Asociației Române de Carne.

LĂSAȚI UN MESAJ