Caraș-Severin: mască în aer liber și terase închise la miezul nopții

110

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Caraș-Severin a aprobat unele măsuri menite să stopeze pandemia. Astfel, din 4 august, în tot județul se va purta mască de protecție în aer liber și terasele se închid la ora 24:00.

Deciziile vin după o creștere a numărului de cazuri. Cu toate acestea, în Caraș-Severin sunt sub 300 de îmbolnăviri. Masca trebuie purtată în: ”piețe agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale şi vânzare de alte bunuri, piețe de vechituri, zone de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări şi altele asemenea), în punctele de trecere a frontierei, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, alte evenimente publice”.

”Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, la obiectivele turistice şi alte spaţii publice deschise, numai în situaţia în care nu se poate respecta distanţarea fizică în conformitate cu prevederile legale. În piețele agroalimentare, comercianții vor purta mănuși și măști de protecție”, se mai arată în decizia autorităților din Caraș-Severin.

Aici, deși nu e nici pe departe aglomerația din centrul Timișoarei, autoritățile au constatat ”o aglomerare de persoane după orele 23,00 în spaţii publice deschise, respectiv: terase, cluburi, baruri şi altele asemenea precum şi la operatorii economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, existând riscul de răspândire comunitară intensă a virusului SARS-CoV-2”.

Așadar, s-a decis interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate (terase, cluburi, baruri şi altele asemenea) dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în intervalul orar 24:00 – 06:00.

LĂSAȚI UN MESAJ