9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Caraș-Severin, lider național la cereri de aprobare privind înscrierea direct în clasa I

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a verificat, în vederea aprobării, solicitările inspectoratelor școlare județene/ISMB referitoare la posibilitatea înscrierii în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani, până la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost înscriși anterior în clasa pregătitoare.

Datele centralizate relevă că, la nivel național, au fost depuse 486 de astfel de cereri, în regres evident față de totalul din anul școlar anterior: 2.901.
Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în județele Caraș-Severin (38), Dolj (29) și Bacău (27), iar cele mai puține în județele Brăila, Olt și Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1).
În județul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.

Inspectoratele școlare județene/ISMB și unitățile de învățământ au responsabilitatea de a comunica părinților decizia MENCS privind solicitările de înscriere în clasa I.
Înscrierea efectivă a copiilor la școlile pentru care au optat se va face de către părinți la unitățile de învățământ în speță.
Potrivit Procedurii privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, în situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor depuse de părinți este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 — 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenței la circumscripția școlară.

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :