Caracatița națională a contrabandei cu țigări cu creierul infracțional la Lugoj și Coșteiu

2681

Peste 1.100.000 ţigarete au fost descoperite de polițiștii din Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 4 percheziții efectuate în județul Timiș, la membri unei grupări specializate în contrabandă.

La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au efectuat patru percheziţii la locuințele a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 47 de ani, din localitățile Coşteiu și Lugoj, judeţul Timiş.
De asemenea, au efectuat două controale la sediile unor firme ce aparțin persoanelor vizate.
Cei trei bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, iar în urma probatoriului administrat, au fost reținuți pentru 24 de ore.

tigari lugoj costeiu (1)Suspecții au inițiat și constituit o grupare infracţională specializată în acte de contrabandă cu ţigarete (preluare, depozitare, transport şi valorificare) pe relaţia Suceava – Arad, Suceava – Timiş, precum și pe relaţia Maramureş – Arad, Maramureş – Timiş.

S-a stabilit că gruparea infracţională  este structurată pe trei segmente:
– segmentul furnizorilor, cu cele două paliere de aprovizionare din zona Vicov, jud. Suceava și din zona Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş, care asigură  colectarea ţigaretelor, depozitarea şi transportul acestora;
– segmentul intermediar, care asigură partea de preluare a cantităţilor cu ţigarete de la segmentul furnizorilor şi livrarea acestora prin  intermediari;
– segmentul beneficiarilor, care asigură preluarea ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, depozitarea şi valorificarea acestora pe piaţa neagră din zona Ardealului.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării sumelor de 120.040 lei si 4285 euro, cantitatea de 1.120.000 ţigarete de provenienţă Duty-free și extra-comunitară, reprezentând cantitatea de 56.020 pachete țigarete produse în Ucraina, cu o valoare de piață de 560.000 lei, un autoturism marca BMW 530 şi un autoturism marca Fiat Scudo.

LĂSAȚI UN MESAJ