Captură record! Sute de mii de pachete de țigări de contrabandă, confiscate la Nădlac

160

Polițiștii de frontieră de la vama Nădlac II au făcut o captură record. Au confiscat 440.000 de pachete de țigări de contrabandă. Tutunul netimbrat urma să ajungă pe piața neagră din România.

”În data de 24.09.2019, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară, cetăţeanul român P.I., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Arad, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF şi semiremorcă marca KRONE, ambele fiind înmatriculate în România. Şoferul transporta 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto. În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleți, ascunşi prin metoda „capac” în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate”, aflăm de la polițiști.

Cantitatea de tigari, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, pe numele şoferului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ