Caniculă și disconfort termic ridicat, azi, în Banat! De mâine vremea se schimbă radical!

236

Astăzi, vremea va fi foarte caldă, local caniculară după-amiaza. Indicele temperatură umezeală va atinge și depăși local pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat din sud și sud-est, cu intensificări mai ales în Banat și la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 18 grade, mai ridicate la deal până spre 24 de grade.

Mâine, vremea se va răci și va deveni instabilă. Cerul se va înnora treptat. În cursul după-amiezii, dar mai ales în cursul nopții, va ploua pe arii extinse. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 30-35 l/mp și izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab la moderat din sector vestic.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 33 de grade, iar cele minime între 13 și 18 grade, informează Serviciul de Prognoză Banat-Crişana.

LĂSAȚI UN MESAJ