Canicula pune stăpânire, din nou, pe vestul țării

16

Pentru zilele de sâmbătă și duminică au fost emise coduri galbene și portocalii de căldură și discomfort termic accentuat. Sâmbătă, în Timiș și Arad este avertizare tip cod galben, iar în Caraș-Severin este portocaliu.

„În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și locale în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade ”, anunță meteorologii.

Duminică, valul de căldură extremă se extinde. Astfel, meteorologii au emis cod portocaliu și pentru județele Timiș și Arad, cărăreșii rămânând sub această avertizare. „Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 și 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade”, mai găsesc, din avertizare.

LĂSAȚI UN MESAJ