5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Candidatul USR PLUS la președinția Consiliului Județean Timiș demontează minciunile lui Robu și Dobra. ,,Poveștile cu stadionul cel nou sau cu sala polivalentă reprezintă blaturile dintre PNL și PSD din Timiș”

Mișcarea sportivă care era, cândva, mândria județului nostru, la aproape orice sport, și la orice nivel, a ajuns doar o amintire a nostalgicilor. Dar și acolo unde s-ar dori în mod serios o revigorare a sportului, pe lângă multele bariere birocratice ce se întețesc, a mai apărut un fenomen negativ. Degradarea până la paragină a stadioanelor, strandurilor sau chiar a simplelor tăpșane de bătut mingea.

Fenomenul nu este deloc nou dar acum a fost rândul lui Cristian Moș, candidatul USR la funcția de președinte de CJT să facă o scurtă analiză a fenomenului în săptămânala sa întâlnire cu presa.

Cum a mai explicat și în alte contexte, lipsa facilităților pentru activitățile sportive este rezultatul unui blat evident între PSD și PNL, cele două formațiuni ce-și împart alternativ puterea. Iar cel mai potrivit exemplu, care întârește această convingere a liderului USR este saga fără de final a stadionului „Dan Păltinişanu”. Toată lumea vrea ceva cu acest stadion. Fie să-l dărâme fie să-l renoveze. Iar cum imaginația bogată a politicienilor zburdă ca mieluții pe câmpii, cu fiecare lună ce trece este propus un nou stadion care mai de care mai minunat. Puțin va mai trece și în, curând, vom afla de un stadion ce se va învârti după soare ca în povești. Doar un mic cusur au toate aceste fantezii. NU se materializează, în rest sunt de vis!

Cristian Moş consideră că tot circul mediatic din jurul principalului stadion al județului etern promis este ceva iluzoriu. Aici nu s-au făcut până acum decât niște biete măsurători topografice care sunt departe de a debloca situația.

„Cred că stadionul Dan Păltinișanu e un exemplu clar care ne arată neputința actualei administrații și distanța uriașă între vorbe, declarații și fapte. Cu oameni vechi nu vom putea face niciodată lucruri noi, niciodată lucrurile altfel, chiar dacă îi rotim între ei. Dacă ne gândim la promisiunile administrației locale și județene, îmi amintesc doar un șir lung de polemici între domnul Dobra de la PSD și domnul Robu de la PNL. Sunt convins că cei doi se află într-un război doar de fațadă, ei încearcă să își ascundă incompetența și nerealizările”, a tras o primă concluzie candidatul Cristian Moș.

În sprijinul afirmațiilor sale Moș a adus și o seamă de argumente. În opinia sa lipsa stadionalelor dar și a altor facilități sportive este de fapt o problemă de nepuntiță politică. Administrațiile sunt campioane ( poate chiar mondiale?) la elaborat studii de prefezabilitate și post fezabilitate studii de necesitate și dosare frumoase cu desene măiestre, dar la realizări aproape nimic. Un lider ar trebui să se laude doar cu ce a realizat, nu cu ce visează că va face.

Ca tot demersul lui Moș să aibe și substanță echipa din jurul candidatului a instalat în fața stadionului o tablă cu desene și scheme ce au scos în evidență necesitatea unei mai intense aplecări asupra celor mai mici sportivi pentru a reuși creșterea baze de selecție a celor talentați. Când educația fizică va avea caracter de masă atunci sunt șanse de a relansa în mod real sportul ca fenomen social.

Timișenii așteaptă cât de repede fapte. Certurile nu mai prostesc pe nimeni. Ciondănelile Dobra vs. Robu sunt măsura neputinței celor doi.
Potrivit lui Cristian Moș, locuitorii județului nu mai vor certuri şi promisiuni electorale care nu se mai materializează nicicum.

A venit și un exemplu concret de implicare în sprijinirea mișcării. Formațiunile grupate în alianță insistă ca CJT să ofere bani pentru coșuri și panouri de baschet în toate școlile. Nici nu are importanță că asta ar fi treaba primăriilor. Dacă e pentru tineri orice gest contează.
„În clipa de față, sportul de performanță este un vârf de piramidă. Dacă legăm acest vârf de piramidă cu o ață, cu cât este mai performant acest sport într-o localitate, într- un județ, la un moment dat această ață oricum se va rupe. Noi, USR PLUS vom construi baza piramidei. Piramida trebuie construită de jos până sus. Să construim de jos, care este sportul de masă, și să urcăm în sus, ca orice copil din județul Timiș, din cea mai îndepărtată comună din județ, să poată ajunge, dacă își dorește și are calități, aici sus, la sportul de performanță. Și atunci vârful piramidei va sta pe o bază puternică”, și-a încheiat argumentația liderul USR Cristian Moș.

Alte subiecte :

Citește și :