Când vine vorba de furt de lemne, Poliția nu iartă ”peștii mici”, dar pe cei mari nu prea-i vede

978

Citisem zilele trecute o postare care zicea că nu prea poți fura milioane de metrii cub de lemn cu căruța.

Adevăratul furt de lemn se face organizat, cu TIR-ul sau aveza iar aici rezultatele Poliției sunt aproape nule. Anul trecut jumătate dintre cazurile de delicte silvice au rămas cu autor necunoscut, probabil tocmai acei ”pești mari” , care nu fură cu căruța.

În schimb polițiștii sunt extrem de operativi cu cei care ”fură” cu căruța, poate chiar din propriile lor păduri.

În data de 21.02.2018 lucrătorii Postului de poliție Sacu au surprins în fragrant în locul numit Gărâne, în terenuri împădurite aparținând locuitorilor comunei, un bărbat care tăia ilegal un număr de 25 de arbori de esență cer, nemarcați în regim silvic.

Materialul lemnos a fost predat proprietarului de drept iar față de bărbatul prins în flagrant, de 49 de ani, din comuna Sacu, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea 46/2008.

În data de 23.02.2018 o patrulă de poliție din cadrul Secției 5 poliție rurală Bocșa a surprins în flagrant, pe raza localității Ersig, în zona numită Făzănărie, un număr de cinci persoane, cu două tractoare, care au tăiat mai mulți arbori de esență cer și frasin, fără a fi marcați în regim silvic.

 

”Materialul lemnos, aprox. 5 mc, a fost predat Ocolului Silvic Bocșa, iar față de cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani, toți cu domiciliu în comuna Vermeș, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 și furt de material lemnos, faptă prevăzută și pedepsită de art. 109 din Legea 46/2008” transmit polițiștii.

Așteptăm și ziua în care vom da știrea că două TIR uri cu lemn tăiat ilegal au fost prinse.

LĂSAȚI UN MESAJ