Campionii de la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara: trei elevi reprezintă România la olimpiade internaționale

4459

Rezultate de excepţie ale elevilor de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, care au primit numeroase premii și medalii la olimpiadele naționale la care au participat, luna trecută. Trei dintre elevii liceului au intrat și în componenţa loturilor olimpice lărgite ale României.

Și anume, Paul Codrin Oneci (clasa a XI-a) s-a calificat în loturile olimpice lărgite pentru Olimpiada Internaţională de Fizică şi pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, după ce a obţinut două medalii de aur la fazele naţionale ale Olimpiadelor de Fizică şi de Astronomie şi Astrofizică.

Alexandru Malekshahian (clasa a XI-a) s-a calificat în lotul olimpic lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Matematică, după ce a obţinut premiul II la etapa naţională a olimpiadei şi medalie de aur, iar Vlad Rochian (clasa a XI-a) s-a calificat în lotul olimpic lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Informatică, după ce a obţinut menţiune şi medalie de argint.

Pe lângă cei trei liceeni care vor reprezenta România la trei olimpiade internaționale, și alți elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara au obținut performanțe remarcabile. Astfel, Tudor Suciu (clasa a XI-a), după ce a câştigat concursul naţional, s-a calificat la faza internaţională a competiţiei de Public Speaking ce se va desfăşura la Londra în perioada 9-15, iar Roxana Lucaciu (clasa a XI-a) a obţinut, alături de partenerul ei Paul Rednic, locul I la Campionatul European de Dans Sportiv şi s-a calificat la faza internaţională a competiţiei.

De asemenea, Andrei Mohuţ (clasa a XI-a) va fi unul dintre cei şase elevi care vor reprezenta România la „Young Physicists Tournament” care se va desfăşura în Rusia la sfârşitul lunii iunie, iar Mihai Cighi (clasa a X-a) a devenit vicecampion naţional la karate.

LĂSAȚI UN MESAJ