Campioana învinsă în derby își complică misiunea în Superligă

103

SCM Timișoara Saracens a pierdul marele derby din finalul sezonului regulat în Superligă, 3-22 cu Știința Baia Mare și va rata o clasare pe primele două locuri și implicit o semifinală pe teren propriu.

Campioana a fost îngenuncheată de marea rivală Știința Baia Mare într-o partidă decisivă pentru locul întâi al clasamentului. Timișorenii au suferit cel mai sever eșec în fața zimbrilor din ultimii ani, 3-22, rezultat care îi scoate din lupta pentru primele două locuri.

Echipa condusă de Sosene Anesi a făcut un meci slab în restanța de la Baia Mare, de miercuri. Greșelile multe și un joc ce nu s-a legat deloc au adus-o pe campioană în situația nemaiîntâlnită de a marca doar 3 puncte și a încasa peste 20 în acest meci.

Luke Samoa a deschis scorul pentru gazde cu o lovitură de pedeapsă. A venit apoi eseul lui Doneghan transformat de același Samoa pentru 10-0. Diferența a crescut după o nouă penalitate a maramureșenilor reușită de același Samoa, iar primele puncte pentru Timișoara au venit în ultimul minut de la Conache, cel care a reușit o penalitate: 13-3 scorul pauzei.

În debutul reprizei secunde ambele echipe au rămas în inferioritate numerică după eliminările dictate împotriva celor doi taloneri. Baia Mare a fost prima care a dezghețat tabela printr-o penalitate semnată de Luke Samoa. Jocul slab al l campioanei a continuat și greșelile în lanț le-a ușurat misiunea băimărenilor. Un placaj întârziat a fost taxat cu o nouă lovitură de pedeapsă transformată de același Samoa în minutul 62: 19-3. Coșmarul oaspeților nu s-a încheiat aici, Samoa a mai pus trei puncte tabelă atunci când mai erau 3 minute pentru scorul final 22-3.

Cu 44 de puncte, Baia Mare vine la 4 lungimi distanță de liderul Steaua și are nevoie de un succes în ultima rundă pentru a trece pe primul loc. Timișoara rămâne blocată pe locul 3 indiferent de rezultatul ultimei runde. Etapa de sâmbătă o aduce în Banat pe Politehnica Iași, echipă pe care o să o întâlnească și în barajul din play-off. Cert este că timișorenii vor disputa semifinala în deplasare.

Timișoara: Aholelei, Căpățână, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Doyle, Rus, Stewart – Pretorius, Hunt – Conache, Manumua, Sefanaia, Lemnaru – Fercu. Au mai jucat Simionescu, Taupaki, Mariș, Mureșan, Morrison, Popa, Zaharia, Sabău, Gorcioaia.

LĂSAȚI UN MESAJ