Campioana, între grupele Challenge Cup și barajul ediției viitoare

393

Timișoara a pierdut primele două partide din grupa 5 a Challenge Cup. Indiferent de deznodământul celorlalte dueluri, campioana e aproape de a-și asigura prezența în ediția viitoare a competiției. Bănățenii sunt calificați direct în barajul din primăvară.

Campioana României s-a înclinat joi seara în fața parizienilor de la Stade Francais în meciul doi al grupei. Francezii s-au impus cu 27-0 și au deschis controversele pe forumuri. Subiectul principal îl reprezintă eterna comparație între Timișoara și Lupi în privința rezultatelor din eurocupe.

Puțin lume știe însă cine este Stade Francais și ce înseamnă ea în rugbyul european. Stade Francais este un club ce are în acest sezon un buget de 27,5 milioane de euro. Adică cam cât au toate echipele din prima ligă a României la fotbal! Această sumă o recomandă a fi una dintre cele mai bogate grupări din Franța – doar Stade Toulouse și Clermont pun la bătaie bugete superioare – și chiar din Europa.

Prin comparație Timișoara speră să obțină un buget de două milioane de euro… Iar comparațiile dezechilibrate pot continua la nesfârșit dacă ne referim la orice capitol: infrastructură, valoare jucători, staff tehnic, imagine, impact social, etc.

Dincolo de aceste comparații Timișoara a primit deja vești în ceea ce privește ediția 2017-2018 a Challenge Cup. Indiferent de rezultatele ce le vor obține în actuala ediție, gruparea din Ronaț va reprezenta România și la anul în cea de-a doua competiție europeană. Bănățenii sunt scutiți de calificări și vor intra în luptă doar în play-off la fel ca și rușii de la Enisei STM. În primăvara anului viitor Saracens și Enisei vor disputa o dublă manșă împotriva uneia dintre cele două câștigătoare de grupe preliminare.

Adversara campionilor se va alege dintre echipele grupei A – Krasny Yar (Rusia), Calvisano (Italia), Petrarca (Italia), Dendermonde (Belgia) – sau grupei B – Rovigo (Italia), Heidelberger (Germania), El Salvador (Spania), Mogliano (Italia).

În plus, Saracens are onoarea ca în cazul câștigării barajului să joace o finală a preliminariilor în deschiderea ultimului act al Challenge Cup, la Edinburgh, în 12 mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ