Campioana și-a schimbat căpitanul înaintea duelului cu Dinamo

92

Ultimele rezultate ale echipei nu aveau cum să aducă liniștea în sânul campioanei SCM Timișoara Saracens. Prima schimbare o reprezintă înlocuirea căpitanului Vasile Rus cu Valentin Popârlan.

Tensiunile din vestiarul timișorenilor au răbufnit după ultimul joc nereușit, remiza cu Steaua de pe teren propriu. Prima reacție a conducerii a fost aceea de a-l înlocui pe căpitanul Vasile Rus, bistrițeanul ce a purtat banderola constant în acest an. Oficial acestuia nu i s-au reproșat prea multe lucruri, însă se pare că relațiile din vestiar erau tensionate. Noul căpitan nu este o surpriză, fiind ales pentru această postură în câteva rânduri.

Valentin Popârlan a fost ”uns” drept căpitan, se pare după un vot al vestiarului.

”Timișoara Saracens SCM UVT are un nou căpitan în persoana lui Valentin Popârlan după decizia lui Vasile Rus de a renunța la acestă poziție. Îi mulțumim lui Vasi pentru munca depusă, nu e ușor să fii căpitan al unei echipe de rugby cu personalități puternice și îi dorim succes lui Popi în îndeplinirea acestui rol. Vali Poparlan a fost ales prin vot liber exprimat de către jucătorii echipei”, a anunțat antrenorul Matt Williams înaintea partidei cu Dinamo.

Dincolo de problema căpitanului, Saracens are alte câteva temeri cel puțin la fel de importante; jocul echipei nu merge iar acest lucru s-a văzut în meciurile tari. Defensiva, altădată punctul forte ale echipei, suferă și cedează la presiune. De asemenea și numărul greșelilor penalizate este la fel de ridicat și astfel adversarul primește șanse ușoare a puncta. Nu în ultimul rând, numărul mare al accidentărilor dovedește că rezervele timișorenilor nu au calitatea titularilor și absențele contează enorm.

Rezolvarea acestei ecuații poate fi găsită în partida de sâmbătă, contra lui Dinamo. Un joc ce pornește de la următoarea statistică: Timișoara – Dinamo 12-1 meciuri directe.

Calendar complet în Continental Shield

Saracens și-a aflat programul din preliminariile Challenge Cup. Sub titulatura Continental Shield, competiția va debuta în 14 octombrie cu un joc între Timișoara Saracens și italienii de la Rugby Petrarca. O săptămână mai târziu, bănățenii se deplasează la Lisabona pentru duelul cu CD Universitar. În 9 decembrie are loc meciul trei, unul în care la Timișoara vine o altă echipă italiană – Calvisano. Ultima partidă înseamnă o deplasare grea, în 16 decembrie, la Batumi (Georgia).

Reamintim că sistemul de desfășurare este diferit, echipele grupei A urmând să joace cu cele din grupa B. Din grupa Timișoarei fac partea Rovigo (Italia), Viadana (Spania) și Heidelberger (Germania). Doar primele două clasate în grupe merg în play-off urmând să joace un meci tur-retur cu învingătoarele grupei B, în luna ianuarie. Urmează apoi barajul între cele două echipe rămase în competiție, în perioada martie-aprilie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ