6.2 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Campania „Prețuiește femeile din viața ta!”

Ziua de 8 Martie, cunoscută drept „Ziua internaţională a femeii”, este sărbătorită anual pentru a onora realizările sociale, economice și politice ale femeilor, dar și pentru a atrage atenția asupra discriminării de gen și violenței asupra femeilor, care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Cu această ocazie, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara organizează o suită de acțiuni, evenimente și activități în serviciile și centrele sociale, precum și în mijlocul comunității.
Totodată, Direcția de Asistență Socială prin Complexul de Servicii pentru Victimele Violenței Domestice și Agresori, în parteneriat cu IPJ Timiș – prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, organizează campania „Prețuiește femeile din viața ta”.
Campania constă în deplasarea specialiștilor implicați la mai multe unități de învățământ pentru a discuta cu elevii despre femeie și rolul acesteia în familie și societate, cum să ne purtăm cu mama, bunica, sora, colega, prietena sau doamnele profesoare.
De asemenea, prin această campanie, urmărim educația timpurie a elevilor în ceea ce privește fenomenul violenței domestice și efectele sale asupra persoanei, familiei și societății, o informare asupra semnelor violenței și ce se poate face în cazul în care o persoană din jurul lor se află într-o situație de violență, indiferent că vorbim despre un minor, un adult sau o persoană cu dizabilități.
Totodată, vom prezenta serviciile oferite de către Complexul de Servicii pentru Victimele Violenței Domestice și Agresori al Direcției de Asistență Socială.
Activitățile prevăzute în cadrul unităților de învățământ vor avea loc după cum urmează:
– în data de 07 martie, specialiștii implicați vor purta discuții cu elevii de la Colegiul Național „Ana Aslan”, între orele 12:00 – 13:00 și cu elevii de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, între orele 13:00 – 14:00;
– în data de 08 martie, întâlnirile vor avea loc la Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti”, între orele 11:00 – 12:00 și la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, între orele 13:00 -14:00.
Elevii vor primi, de asemenea, diverse materiale informative cu privire la campanie, precum și la serviciile oferite de către DAS MT prin Complexul de Servicii pentru Victimele Violenței Domestice și Agresori.
Prin educarea generației tinere, ne asteptăm la o reducere a numărului de victime de sex feminin, dar și la prevenirea fenomenului de violență domestică. Nu în ultimul rând, prin această campanie, ne propunem să transmitem mesajul aprecierii și celebrării femeilor de pretutindeni, în fiecare zi.

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :