Camere de supraveghere, soluţia pentru civilizarea timişorenilor

216

Primăria Timişoara intenţionează să pună camere de supraveghere pentru a-i descuraja pe cei care aruncă gunoaie la voia întâmplării. Măsura se aplică în primă fază în cartierul Dâmboviţa, pe terenul fostei bălţi, cunoscute de localnici ca Balta Lacului.

Supravegherea este necesară, spune primarul, pentru că zona a devenit un adevărat focar de infecţie după ce mai multe persoane au aruncat fel şi fel de gunoaie. Iarba care acoperea cândva pământul de abia se vede de pet-uri, cauciucuri şi tot felul de obiecte abandonate.

Zona ar fi trebuit să fie transformată în parc încă din 2014. În acea primăvară, tot pământul scos pentru săparea pasajului Michelangelo a fost adus aici pentru a acoperi luciul de apă. Autorităţile spuneau atunci că balta atrage ţânţari şi că e insalubră. Dar nici parcul nu a mai apărut.

Acum, reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că se află într-un proces pentru actualizarea datelor din cărţile funciare.

„Situaţia din teren este aceeaşi cu cea din scripte. Se impun actualizări ale înscrisurilor din cărţile funciare. Corecţiile care trebuie făcute depăşesc marja de 10% din total. Nu se pot face decât în instanţă. Aşteptăm să primim sentinţa. Odată ce va veni, vom face înscrisurile de rigoare şi vom putea să demarăm proiectul de amenajare”, a declarat Nicolae Robu.
Până atunci, primarul promite că se va ocupa de curăţarea zonei.

„Nu putem să o rezolvăm că e o rampă clandestină. Punem camere să îi prindem pe cei care duc acolo gunoaiele clandestin. Că nu cad din cer acele gunoaie. Trebuie curăţat, dar nu e suficient să intervenim să luăm gunoaiele, trebuie să îi şi identificăm pe cei care în loc să folosească pubelele, fac chestia asta”, a mai spus Robu.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.