Călugăr amendat la Timișoara

182

Polițiștii locali aflați în patrulare în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.30, au depistat pe str. Proclamația de la Timișoara, în fața Băncii Transilvania, un bărbat îmbrăcat în călugăr care apela la mila publicului în vederea strângerii de fonduri pentru un lăcaș de cult.

Cel în cauză a fost identificat în persoana lui P.V., de 52 de ani, cu domiciliul în Bacău, și a fost sancționat cu amendă de 500 lei conform Legii 61/1991 republicată.

Pentru activitatea desfășurată nu deține nici aviz din partea Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Timișoara și nici nu a putut prezenta aprobare din partea Mitropoliei Banatului pentru strângerea de fonduri pe raza municipiului Timișoara.

Polițiștii locali au mai depistat cazuri în care persoane îmbrăcate în călugări strângeau fonduri în Timișoara, fiind aplicate de-a lungul timpului sancțiuni contravenționale.

Astfel de activități trebuie autorizate de Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei și, în cazul persoanelor care aparțin unor lăcașelor de cult și strâng fonduri pentru biserici, din partea Mitropoliei. În caz contrar fapta este considerată cerșetorie și se sancționează conform prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ