Călin Dobra se duelează cu Robu pe tema viitoarei săli de sport! Ce argumente are în mânecă…VIDEO

230

Președintele Consiliului Județean Timiș a plecat astăzi la București cu toate actele necesare pentru a face următorul pas necesar pe tema mult doritei săli de sport.

Dacă totul merge bine la Compania Națională de Investiții (CNI), în câteva zile va veni răspunsul dorit și până când Timișoara va avea sală polivalentă de 16000 de locuri nu mai sunt decât câțiva pași. Sunt șanse ca până la toamnă să se liciteze studiul de fezabilitate și să se realizeze proiectului, la pachet, de către aceiași firmă, pentru a economisi timpul.

Asta nu înseamnă însă că vor înceta controversele și frecușurile între cele două tabere. Unii susțin a fi mai bună amplasarea sălii în complexul sportiv din spatele stadionului „Dan Păltinișan” cu argumentele lor. De cealaltă parte CJT a alocat terenul de 6.5 hectare pe un teren viran dintre marginea orașului și comuna Giroc. Cei care susțin această variantă au de asemenea argumentele lor.

psd dobra (1)

Președintele Călin Dobra este destul de contrariat de poziția primarului Nicolae Robu pe care-l consideră a fi încrâncenat în a susține ceva nerealist și spune că: „Mă bucur foarte mult că dorește să scoată artileria grea dar eu vreau să-i cer acum, și-l rog public, să folosească acestă artilerie grea atunci când va explica situația cu atribuirea terenurilor către angajații și subordonații din cadrul Primăriei, cred că asta este mult mai important. Mă deranjează foarte mult tehnica pe care o aplică și anume pentru a masca un scandal cu atribuirea terenurilor, cu totul alt scandal. Este o tehnică destul de învechită si care nu mai tine de nici un fel. Acum provoacă scandal cu amplasamentul sălii polivalente în comuna Giroc!”.

Câteva date despre această investiție au fost arătate de către Dobra. CJT a primit chiar astăzi de la CNI ultimele solicitări legate de documentație. În aceste acte se cer în clar șase hectare și jumătate pentru a realiza o asemenea investiție. Care sunt existente în Giroc. Amplasamentul dat de primăria Timișoara nu se pretează de nici un fel pentru o astfel de realizare. S-ar aglomera foarte mult zona. S-ar crea, pe lângă toate blocajele ce există la ora asta în Timișoara, altele noi. La marile competiții sau spectacole nu ar putea ajunge publicul la timp. În toate orașele mari și civilizate astfel de investiții, cu un trafic mare, se fac la marginea orașului. Primăria ar trebui să vină cu completări ca: mijloace de transport și un plan de acces la sală.

psd dobra (2)

Comuna Giroc face parte din polul de creștere al viitoarei zonei metropolitane Arad-Timișoara. Când se vorbește de fonduri atrase de comunele membre ale polului de dezvoltare acestea sunt binevenite dar când există cu adevărat o investiție serioasă atunci se blamează aceste comune.

Acestă investiție nu este doar pentru timișoreni sau pentru giroceni este pentru întregul ludeț deci este firesc ca forurile județene să decidă cum este mai bine. Nu este a lui Dobra sau a lui Robu. Ar trebui ca toți să pună umărul pentru realizarea investiției.

„Nu înteleg de ce se opune la o astfel de investiție. Am avut câteva discuții cu dânsul și este foarte vehement. Mai mult decât atât, am văzut acel sondaj demarat pe rețelele sociale în stilul caracteristic de a întreba oamenii legat de amplasament. Cred că vehemența este legată de posibilitatea de a nu fi făcută de dânsul. Iar ce nu este realizat de dânsul nu este binevenit. Aș dori să depășim astfel de momente și să ne concentram cu toții dacă vrem investiții majore în județul Timiș” îndemnă pe primarul Robu la conciliere Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ