Călin Dobra, „săgeți” pe Facebook, către administrația Robu. Ce acuzații aduce președintele CJT

81

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Doba, somează public Primăria Timișoara… pe Facebook. Liderul CJT acuză administrația Robu că blochează proiectul de modernizare și revitalizare a Aerodromului Cioca.

Potrivit postării din spațiul public, Dobra suține că pe terenul de la ieșire din Timișoara, Primăria deține mai multe construcții (foto) care trebuie dezafectate, pentru ca administrația județeană să poată demara lucrări la aerodrom.

”Apel public către Primăria Timișoara! Consiliul Județean Timiș își dorește să dezvolte Aerodromul Cioca, aflat pe Calea Torontalului din Timișoara. Strategia noastră este axată pe două componente: una care pune accent pe aviația utilitară, iar în acest caz suntem în faza de autorizare a pistei; Pe de altă parte, suprafața mare de teren de acolo ne permite să dezvoltăm și evenimente grandioase. Flight Festival e cel mai bun exemplu că zona are potenţial, lucru confirmat și de miile de oameni care au participat.

Imobilele din cadrul aerodromului, în stare avansată de degradare, ne țin, momentan, în stand-by. Deși sunt construite pe terenul CJ, APARȚIN Primăriei Timișoara. Este vorba de hangar și de clădirea administrativă, care include și turnul de control. Din acest motiv, orice intervenție e imposibilă. Lansăm, așadar, un apel public către Primăria Timișoara de a ne ceda imobilele respective, ca să putem începe reabilitarea lor! Lucrurile trebuie să se schimbe!”, a scris Dobra, pe rețeaua de socializare.

Aerodromul a fost construit în perioada interbelică, ca aeroport al orașului Timișoara. În prezent, terenul pe care este situat aerodromul aparține Consiliului Județean Timiș, iar clădirile aferente sunt în proprietatea Consiliului Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ