Călin Dobra: „Opriți haosul de la Maternitatea Odobescu!”

72

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a reacționat în urma problemelor grave descoperite la Materintatea Odobescu, după ce mai mulți bebeluși și cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus.

În curs este o anchetă epidemiologică, iar președintele CJT vrea ca aceasta să scoată în evidență lanțul greșelilor și oamenii implicați. Reacția lui Călin Dobra a venit pe pagina personală a unei rețele de socializare:

„Opriți haosul de la Maternitatea Odobescu, spitalul Primăriei Timișoara! E foarte grav ce se întâmplă la Maternitatea Odobescu din Timișoara – 10 bebeluși infectați cu Covid-19! Așa ceva este inadmisibil. Nu aș vrea să fiu în pielea părinților acestor micuți. Este evident că s-a greșit. Și s-a greșit mult. Însă vinovații trebuie identificați. Nu o să acuz acum pe nimeni. Dar, este clar că la toate nivelurile s-au făcut greșeli în gestionarea acestei situații. Sper că ministrul Sănătății să nu fi remarcat lacunele doar verbal, iar ancheta dispusă să lămurească lucrurile transparent. Doar așa măsurile necesare pot fi luate în mod profesionist, pentru ca pe viitor să nu mai apară situații de acest tip, care nu produc decât confuzie și panică.

Monitorizez atent situația de la Maternitatea Odobescu, spital aflat în subordinea Primăriei Timișoara, și din perspectiva faptului că pierderea controlului aici va afecta grav activitatea Maternității Bega, aflată în subordinea Spitalului Județean, o unitate desemnată, în mod iresponsabil de către Ministerul Sănătății, să preia atât cazurile de Covid-19, cât și pacientele sănătoase. Un lucru trebuie să fie clar: avem nevoie de proceduri clare și de echilibru pentru ca Timișoara să nu rămână fără un asemenea serviciu public.

Maternitatea Odobescu trebuie să funcționeze în continuare normal, iar nașterea să aducă bucurie. Nu boală. Nu lacrimi. Fac, încă o dată, un apel, către toate instituțiile care trebuie să aibă grijă de siguranța cetățenilor. Acționați unitar, constructiv și fără frică!”, a scris Dobra pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ