Călin Dobra: Guvernul trebuie să ia, rapid, măsuri care să ajute cetățenii și să sprijine economia

69

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, este adept al unei măsuri ce ar trebui, în opinia sa, să capete putere de lege cât mai curând. Este vorba de suspendarea temporară a ratelor la bănci.

„Pandemia ne poate lăsa cu o criză economică fără precedent. Se închid deja afaceri sau se reduc activități, se fac disponibilizări ori se trimit oameni în şomaj tehnic. Guvernul trebuie să ia rapid măsuri care să ajute cetățenii și să sprijine economia. Susțin în totalitate proiectul de lege pe care colegii mei parlamentari social democrați îl vor depune în Parlament și care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație. Măsura se va aplica tuturor creditelor, contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Potrivit actului, suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul acestui an, iar durata contractuală se va prelungi corelativ”, a explicat Călin Dobra.

Dacă ideea va deveni într-adevăr lege, așa cum se speră, aceasta ar fi o binevenită „dovadă de responsabilitate și un real sprijin pentru familiile care au deja probleme economice, din cauza alertei epidemiologice pe care o traversează întreaga planetă”.

LĂSAȚI UN MESAJ