Călin Dobra, explicații despre declarațiile legate de spitalul regional

290

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a explicat contextul în care a apărut în presă o declarație a sa, potrivit căreia construirea unu spital regional la Timișoara ar fi neoportună.

Ei bine, liderul CJT susține că filmarea în care a discutat acest subiect a fost redată incomplet. Dobra susține că de fapt el a spus că prioritară ar trebui să fie construirea unui Institut Oncologic, în condițiile în care Spitalul Județean Timișoara este deja unul regional pentru că pacienții lui provin din toată regiunea de vest, dar și din Hunedoara și chiar județe mai îndepărtate.

”Am văzut un video care nu a fost prezentat în totalitate legat de o declarație puțin cam nefericită a mea, ca exprimare, privind spitalul regional. Toate investițiile, că vin din fonduri europene sau guvernamentale, au avut tot sprijinul Consiliului Județean Timiș. Nu se pune în discuție de a nu susține ideea unui spital regional la Timișoara. Doar că, continuarea în acel video era următoarea: privind toate studiile oficiale date de Direcția de Sănătate Publică la momentul acesta, cea mai mare problemă pe regiunea vest este cancerul. În zona noastră e o rată crescută a persoanelor bolnave de cancer. Eu am spus foarte clar că sunt de părere că Institutul de Oncologie e important de a fi realizat. Mai mult decât atât, săptămâna trecută am fost la București și doamna ministru al Sănătății mi-a promis că în bugetul pe anul 2019 va exista fișa de proiect pentru acest obiectiv”, a declarat Călin Dobra, liderul CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.