Călăuzele irakiene capturate de polițiștii de frontieră, în fața instanței

55

Călăuzele din Irak care au fost prinse în timp ce încercau să introducă ilegal în țară un grup de 14 conaționali. Toți au ajuns pe mâna polițiștilorr de frontieră din Timiș.

Acum, inculpații Y.S.J. și A.Z. cetățeni irakieni, au ajuns în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile. Cei doi sunt acuzați de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

”Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit în cauză rezultă că, în data de 13.10.2018, în jurul orelor 11.30, cei doi inculpați au intrat ilegal în România, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat cu Serbia, pe jos, peste câmp, pe raza Serviciului Poliției de Frontieră Deta, împreună cu un număr de 14 migranți pe care i-au călăuzit pentru a trece ilegal frontiera. Aceștia s-au deplasat apoi, pe jos, până au ajuns la un canal, unde au stat ascunși până la orele 21.00, după care au pornit mai departe, mergând mai multe ore până au ajuns într-un loc de unde au fost preluați de un microbuz, care i-a adus în Timișoara.

Cei doi inculpați s-a întors pentru a trece din nou, ilegal, în Serbia, fiind depistați a doua zi, în jurul orelor 18.20, de poliția de frontieră, în timp ce se deplasau peste câmp, încercând să treacă fraudulos frontiera în Serbia”, transmit procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ