Călăuze de migranți, cu antemergător spre graniță

21

Călăuzele care duc migranți contra-cost spre granițele cu Occidentul se prefecționează. Pentru a nu fi prinși de polițiști, aceștia recurg la mașini antemergătoare. Acestea pornesc înaintea transportului, iar dacă observă forțe de ordine pe traseu, anunță călăuzele să se oprească sau să facă cale întoarsă.

O astfel de operațiune a fost oprită de polițiștii de frontieră din Oravița. Sâmbătă, ei au oprit, pe DJ 581, un autoturism BMW condus de o femeie din județul Alba. Imediat a venit o altă mașină, burdușită cu migranți.

”O patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe raza localităţii Goruia (DJ 581), judeţul Caraş Severin, un autoturism marca BMW înmatriculat în România, condus de o persoană de sex feminin, domiciliată în judeţul Alba. La scurt timp, lucrătorii noştri au oprit un alt autovehicul, marca Mercedes Vito, înmatriculat în România, cu care călătoreau doi cetățeni români, cu domiciliul în judeţul Hunedoara. În mijlocul de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, șase cetăţeni străini, cinci bărbaţi şi o femeie, fără documente de identitate asupra lor. Deoarece exista suspiciunea că autoturismul BMW avea rol de antemergător, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii români şi străini la sediul instituţiei pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră.

Migranții sunt din India și au vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţenii români intenţionau să îi ajute pe cei şase indieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Călătoria străinilor a fost oprită, iar cei trei români au dosare penale pentru trafic de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ