14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Cad pereții istorici? Vine Poliția locală și te amendează!

Polițiștii locali au trecut la reverificarea imobilelor istorice de pe raza municipiului Timișoara ai căror proprietari au obligația să-și întrețină clădirile deținute.
Asta după ce în prima parte a anului le-au fost aplicate notificări pentru demararea procedurilor de obținere în regim de urgenţă a certificatelor de urbanism și a autorizaţiilor de construire pentru remedierea stării de degradare.

constructii fatada tm (3)Termenul pentru demararea procedurilor de obținere a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire era începutul lunii iulie.
Astfel, s-a trecut la aplicarea de sancțiuni, fiind încheiate două procese verbale de constatare a contravenției, conform Legii 422/2001, pentru Asociația de Proprietari din Piața Victoriei nr. 5 și Asociația de Proprietari de pe str. Emanoil Gojdu nr. 2, care nu au făcut niciun demers pentru remedierea situației în termenul stabilit.
La ambele imobile, fațada prezintă desprinderi de tencuială care, pe lângă aspectul inestetic, poate constitui un real pericol pentru trecători, existând riscul producerii de accidente.

constructii fatada tm (2)Cuantumul sancțiunilor este stabilit de arhitectul șef, fiind cuprins între 4000 și 8000 lei.
Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal va continua acțiunile de reverificare a imobilelor notificate, urmând să fie luate măsurile legale în cazul celor care nu au efectuat niciun demers de intrare în legalitate.
Poliția Locală Timișoara face apel către proprietarii de imobile istorice să-și obțină în regim de urgenţă certificatele de urbanism și apoi autorizațiile de construire, în caz contrar riscând sancțiuni contravenționale.
Anul trecut au fost aplicate în cazul clădirilor istorice neîntreținute sancțiuni în valoare de 192.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :