Cabinetele medicilor de familie din Timiș riscă falimentul. Video

658

Reprezentantii medicilor trag un semnal de alarma privind o noua lege data de Guvern, care va afecta atat sanatatea pacientilor cat si cabinetele medicilor de familie, sau a medicilor dentisti si nu numai.

“As vrea sa transmit un mesaj catre colegii mei, medicii de familie din toata tara, dar si medicii din celelalte specialitati, potrivit acestei structuri care se cheama Agentia Nationala Managementului Calitatii in Sanatate, toti furnizorii de servicii medicale, in primul rand cei in contract cu Casa de Asigurari, trebuie sa se acrediteze. Mesajul este ca acreditarea nu are nimic de-a face cu calitatea actului medical si managementul calitatii pe care toti ni-l dorim.

Scopul final: falimentarea cabinetelor de medici de familie

Un sistem de sanatate care s-a dorit schimbat pe ascuns, pe sest, prin aceasta mega structura care se suprapune peste DSP, peste Casa Nationala de Sanatate, peste Colegiul Medicilor. Scopul final va fi, in Timis ca 50-70 de cabinetele medicilor de familie sa falimenteze pentru ca nu pot sa atinga acele costuri.

In momentul in care vor aparea aceste costuri suplimentare, cei mai afectati vor fi pacientii care vor fi obligati sa apeleze la serviciile cabinetelor particulare.

Este un atentat la sanatatea națională

In momentul in care va intra aceasta lege abuziva nu vor putea acei colegi sa rezolve problema costurilor.

Incepand din 22 noiembrie, prin casa de avocatura am trimis memorii catre Guvernul Romaniei, catre primul ministru, catre Ministerul Sanatatii, catre ANMCS, catre Societatea Nationala de Medicina a Familiei, catre Colegiul Medicilor, DSP Timis prin care am semnalat aceasta lege abuziva si efectele acestei legi in primul rand asupra pacientului care trebuie sa fie in centru sistemului.”, a declarat dr. Iftode Claudia, medic de familie, Presedinte Societatea Timis de Medicina a Familiei.

“Legea 185, referitor la implementarea managementului in calitatea actului medical. A aparut o agentie guvernamentala, ANMCS (Agentia Nationala Managementului Calitatii in Sanatate), creata pe strustura fostului CONAS. Acum, aceasta agentie doreste, prima data la cei in relatie cu casa sa se implementeze managementul in calitatea actului medical. In prima faza va fi o evaluare, o acreditare pentru noi, medicii dentisti, aceasta inseamna un dosar de maculatura, pentru ca fiind un parteneriat cu casa de asigurari, noi fiind cabinete private, si figurand ca si furnizori de servicii medicale, neavand o fisa bugetara, pentru noi, practic inseamna cresterea costurilor.

Ca si prima reactie pe care medicii dentisti ar aveaua referitor la aceasta implementare a legii ar insemna refuzul de a mai semna cu Casa de Asigurari contracte de furnizare de servicii medicale. Asta inseamna, de fapt, favorizarea clinicilor medicale, care avand in spate, foarte multa sursa de finantare, atunci pacientul, nemaiavand servicii prin casa de asigurari, vor trece la aceste clinici, care vor fi acreditate conform normelor ANMCS la un nivel de 5 stele, noi vom figura pe un portal cum ca nu figuram acreditati, iar pacientul care nu cunoaste foarte multe despre calitatea actului medical, vor merge la aceste clinici, normele casei se vor schimba in timp, finantarea va fi mult mai puternica. Un grup de interese vor obtine ceea ce isi doresc si anume accesul la fondul unic de asigurare.

In data de 26 ianuarie, la Timisoara va avea loc sedinta consiliului national al Colegiului Medicilor Romania, in care se va discuta despre calitate. Ei vor avea o sansa sa voteze in favoarea exceptarii pentru ca aceste standarde abuzive care pe noi nu ne ajuta cu absolut nimic, acreditare nu inseamna calitate, iar noi vrem calitate si astfel, ANMCS nu poate sa implementeze nimic.”, a declarat dr. Mihaela Cutui, medic specialist dentist, reprezentant Comisia Legislativa a Medicilor Dentisti Timisoara.

Cei care doresc sa semneze petitia pot accesa linkul:

https://goo.gl/BmK92U

sursa: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.