Bunicul-hoț, mașina prădată si păgubitul milostiv! Întâmplare incredibilă în miezul nopții, la Oradea

119
batran

Un bătrân care a trecut pragul a 70 de ani de existență a fost prins, în miez de noapte, la…furat. ”Bunicul”, bine afumat de băutura pe care o consumase, a deschis portbagajul unui autoturism de unde a furat un extinctor expirat, o sticlă de ulei de motor golită pe jumătate și o unealtă ruginită. Proprietarului mașinii jefuite i s-a făcut milă de bătrân care, cel mai probabil, a furat să facă rost de bani de mâncare și și-a retras plângerea.

De loc de prin Salonta, unde și locuiește, bătrânul își făcuse un obicei din a sta mai toată ziua pe la ”oraș”, în Oradea. Sărac lipit, omul scotocea prin tomberoane și se mai bucura atunci când vreun trecător cu inimă mare îi dădea ceva de mâncare. Azi dimineață, însă, ”bunicul” a făcut ceva la care toată viața lui nici măcar nu îndrăznise să gândească. A furat! A spart un autoturism.

Când a jefuit mașina, ”bunicul” era beat

După ce s-a ”afumat” bine cu câteva pahare cu alcool, septuagenarul nu s-a mai întors acasă, la Salonta, ci a rătăcit, până târziu în noapte, pe străzile Oradei. Ce-o fi fost în mintea omului beat nu se știe, însă el a decis să…spargă un autoturism parcat. I-a deschis portbagajul cum numai el s-a priceput și a furat ce i-a picat în mâini. Un extinctor al cărui termen de garanție expirase demult, o sticlă de ulei de motor golită pe jumătate și o sculă veche, peste care se așezase rugina. Cel mai probabil, voia să le vândă, să scoată un ban pentru mâncare. Nu a apucat însă să-și ducă socotelile la bun sfârșit pentru că a fost prins de un echipaj de poliție de la Ordine Publică care-și făceau rondul obișnuit.

”Eram beat, nu știu ce am făcut și de ce. Îmi pare rău”, s-a scuzat ”bunicul” în fața polițiștilor orădeni de la Furturi Auto care preluaseră cazul bătrânului hoț.

Impresionat drama septuagenarului care a furat de foame, proprietarul mașinii prădate l-a iertat și și-a retras toate acuzațiile. Mai ales că ”bunicul” i-a dat înapoi toate vechiturile pe care le furase noaptea din portbagaj.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ