Bugetul judeţului Timiş sărăcit cu 2 milioane de lei în favoarea bisericilor

67

Consiliul Judeţean Timiş finanţează în continuare bisericile din judeţ. Anul acesta nu mai puţin de 2 milioane de lei merg spre cultele religioase. Cei mai mulţi bani îi primesc, bineînţeles, ortodocşii.

Potrivit proiectului de hotărâre a CJT, cei mai mulţi bani îi primeşte cultul ortodox – 1,5 milioane de lei. Cate 100.000 de lei primesc romano-catolicii şi penticostalii. Bisericile baptiste primesc 70.000 de lei, cele ucrainene, greco-catolice şi reformate primesc câte 30.000 de lei. Cele mai mici sume, de câte 25.000 de lei, le primesc cultele sârbeşti, evanghelice şi adventiste.

Banii ar urma să deconteze lucrări de reparaţii şi mdernizări ale bisericilor. Reprezentanţii cultelor trebuie să prezinte CJT proiecte sau situaţii de lucrări pentru a intra în posesia banilor.

Anul trecut CJT a alocat tot 2 milioane de lei cultelor, cei mai mulţi bani ajungând tot la biserica ortodoxă.

De asemenea, în ultimii 3 ani Consiliul Judeţean Timiş a trimis fonduri de 200.000 de lei pentru ridicarea Catedralei Neamului din Bucureşti.

Alocările financiare trebuie aprobate de aleşii judeţeni, care se vor reuni în şedinţă de plen la finalul lunii, în 25 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ