Bugetarii primesc bani în plus de la Guvern!

1120

Guvernul Dăncilă a decis în ședința de săptămâna trecută să modifice o lege în vigoare pentru a crește suma de bani alocată bugetarilor care se află în delegații sau detașări.

Astfel, bugetarii aflaţi în delegaţii în localităţi aflate la o distanţă mai mare de 5 km faţă de locul de muncă vor primi începând de la 1 ianuarie 2019 o indemnizaţie de delegare de 20 de lei/zi, mai mare cu peste 53% faţă de cea în vigoare astăzi.

Mai mult, noua lege prevede că personalul autorităţilor şi instituţiilor publice delegate într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de locul de muncă pot primi o alocaţie de cazare de 230 de lei/zi, în limita căreia trebuie să îşi acopere cheltuielile de cazare.

Instituţia care aprobă delegaţia poate majora această alocaţie de cazare cu până la 50%.

O altă modificare suspectă apare în cazul mijloacelor de transport pentru care se oferă decontare. Dacă şi până acum se decontau cheltuielile de transport dus-întors cu avionul (clasa economică), cu trenul, cu navele de călători, cu transportul în comun, cu maşinile instituţiei publice şi cu autoturismul angajatului, de la 1 ianuarie 2019 se vor acorda bani şi pentru utilizarea autoturismului aflat în folosinţa angajatului, adică o maşină împrumutată.

În cazul în care deplasarea se efectuează cu autoturismul aflat în proprietate sau folosinţă, bugetarii primesc contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ