Brutalizarea copacilor de pe bulevardul Mihai Viteazu! Ce se va întâmpla, în viitor, cu aceștia Foto

199

Muncitorii care reabilitează bulevardul Mihai Viteazu au măcelărit arborii care au stat în calea șantierului. Pentru că nu pot să îi taie, inspectorii de mediu fiind cu ochii pe activitatea primăriei Timișoara, muncitorii au ciuntit din rădăcinile și trunchiurile lor.

Peisagiștii trag un semnal de alarmă! ”Cu privire la lucrările ce au loc în prezent pe Bd. Mihai Viteazul, respectiv Bd. V. Pârvan și Bd. V. Babeș, din Timișoara, lucrări realizate de SDM S.A., prin grija Direcției Edilitare din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, și care au afectat în mod direct vegetația din aliniament, acțiuni brutale ce duc la pierderea integrității și viabilității arborilor sau chiar la moartea acestora, și indirect a siguranței cetățenilor, Direcția de Mediu comunică că nu au fost luate măsuri preventive de protejare a vegetației arboricole situată în proximitatea zonelor de intervenții”, transmit reprezentanții AsoP (Asociația Peisagiștilor din România) Vest.

Reprezentanții Direcției de Mediu, din cadrul Primăriei Timișoara, susțin că dacă arborii se ususcă, atunci ei vor fi înlocuiți sau, din păcate, tăiați. ”În cazul în care se va constată apariția fenomenului de uscare a coronamentului sau a rădăcinilor arborilor de pe acest tronson, se vor lua măsuri de tăieri a coronamentului uscat sau chiar înlocuiri ale arborilor uscați”, se arată într-un răspuns al Direcției de Mediu către un timișorean care nu dorește să i se dezvăluie identitatea.

Peisagiștii nu se mulțumesc cu acest răspuns mai ales că există riscul clar ca unii copaci să dispară. Iată cum Timișoara rămâne încet-încet fără copaci înalți, cu coroane stufoase care mai reduc poluarea și oferă aer curat oamenilor.

”Considerăm răspunsul Direcției de Mediu a PMT total neprofesionist, din ipostaza unei direcții care, în temeiul legii, are atribuții directe în administrarea spațiilor verzi (protecția). Răspunsul transmis denotă o lipsă reală de interes pentru subiectul în cauză, ceea ce este illegal”, mai spun cei de la AsoP Vest.

Nu uitați că la fiecare reabilitare de stradă sau piață, cum a fost în cazul Popa Șapcă sau a Pieței Libertății, muncitorii au tăiat arborii maturi și au plantat, în locul lor, puieți. Aceștia vor crește însă peste mulți ani, iar până atunci timișorenii vor trece prin adevărate aventuri pentru a găsi un loc cu umbră, vara în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.