Bolnăviorii

174

În urmă cu patru ani, în timpul Turneului Final al Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, postam pe acest blog — în secțiunea MarȘarier — revistă de avangardă, ilustrată de Ion Barbu — un text cu titlul  Bolnăviorii. El începea astfel:

Sănătoși tun, câtă vreme trag tunuri de zeci și sute de milionae, devin de o fragilitate uluitoare, când începe legea să le numere ouăle de aur. Cefe mai groase decât o turmă de porci sunt lovite de anemie, voiajori mondiali se declară în moarte clinică, mafioți care ne spuneau că-i doare-n cur de lege se declară loviți de hemoroizi pe creier, distinși colaboratori ai conturilor secrete își pregătesc dosare de chiori, purtând ochelari doar cu o singură lentilă etc.

De la șefi de clanuri la impresari de stele sportive, de la foști miniștri la generali în rezervă, de la judecători la procurori, de la doctori celebri la pacienți și ei celebri, de la Gigi Becali la Cristi Borcea, de la parlamentari născuți din spuma mării la alegători cu tarafuri electorale, și de la atâția alții la atâția alții, cel mai plăpând semn de existență din partea legii provoacă anevrisme, varice, rupturi de coloană cervicală, pancreatite, infarcte și prăbușiri spectaculoase ale sistemului de imunitate.”

Astăzi, nu cu mult înaintea Turneului Final al Campionatului Mondial de Fotbal care se va disputa în Rusia, aflu că familia bolnăviorilor români VIP crește alarmant: dna Elena Udrea nu se poate prezenta în fața instanței de judecată, căci a căzut la pat taman în Costa Rica, și taman lângă altă jignită de justiția română — dna Alina Bica, așa că degeaba țipă procurorii Gala Bute/ totuși pute!”.

Unde sunt timpurile când cele două amazoane ale dreptății și echității de tranziție trăgeau o fugă la Paris, să facă niște cumpărături și să se omenească cu Breakfast Epicure?  Azi, dna Udrea nu-și poate ridica epicurul din pat. Ieri, își ridica cu greu epicul de pe masa de lucru a dlui Traian Băsescu, acel „președinte pentru alte coordonate istorice”.

Deși căzută la pat și în imposibilitate de a veni la București, dna Udrea face tot posibilul de a-l găsi electronic pe dl Ion Cristoiu (singurul deținător al unicului Jurnal scris de dna Elena Udrea), omul care, în efortul de a ne dovedi că totuși există și găini care nasc ouă vii (și viceversa), stoarce adevărul gol-goluț de la Sebastian Ghiță, această Cloșcă cu ouă de aur a SRI-ului, și nu doar a lui.

În ce scop îl imeilează costaricana Udrea pe veșnic verdele Cristoiu? Păi, ca să-l contreze pe celălalt jignit de justiție — belgrădeanul Sebastian Ghiță — fost prieten și camarad de strategii electoral-prezidențiale, care urmau să-l scoată din cursă pe candidatul Klaus Iohannis pentru a ne-o oferi pe dna Udrea pe post de Întâistătătoare a bisericuțelor politice, cu sediul la Cotroceni.

Mai aflăm că urâtă de dl Florian Coldea, dna Udrea era prețuită de dl George Maior, căruia îi spunea că nu e normal să-l aresteze pe domnul Dorin Cocoș, chiar așa, divorțați cum ajunseseră ei, Elena și fostul ei cocoșel de aur și valută forte. Cum să fie normal? Cum să arestezi un bandit financiar și s-o superi tocmai pe dna Udrea de la Cotroceni? Adică, stat paralel fără participarea dnei Udrea? NUP!

Oarecum o noutate ar fi aceea că dna Udrea nu era nici deșteaptă, nici cu grad la SRI, cum credeau unii, ci folosită „în orb” de o parte a SRI-ului. De unde și vorba Prinde oarba, scoate-i ochii…”

Nu știu cine va câștiga finala campionatului mondial de fotbal din Rusia, dar bănuiesc cine nu va câștiga lupta împotriva corupției din România: anticorupția.

În România profundă, nu există stat paralel. Există câteva duzini de state paralele, cu propriile lor state de plată. Problemele — destul de trecătoare — se ivesc doar când statele de plată trec de la un stat paralel la alt stat paralel și slugile devin stăpânii stăpânilor iar aceștia din urmă se mulțumesc cu alocațiile de slugi, care nu sunt nici ele de colea, credeți-i.

Asta e pe orizontala statelor paralele. Pe verticala lor, singura durere (paralelă cu patriotismul) a slugilor care devin (prin rotația cadrelor serviciilor secrete) stăpâni, este durerea mărturisită mai sus doctorului Ion Barbu de către Purtătorul de cuvânt al bolnăviorilor VIP.

Singura asemănare între turneele finale ale campionatelor mondiale de fotbal din Brazilia, Rusia și eforturile disperate ale Justiției de a scoate capul în orașe și sate o constituie bolnăviorii brazilieni, ruși și — cu voia dumneavoastră, ultimii pe listă — cei români.

Dar noi știm că, aproape mereu, cei de pe urmă vor fi cei dintâi. Așa va fi și acum.

P.S.: În vremea aceasta, fostul tovarăș al dnei Udrea, președintele Traian Băsescu, și fostul prost-acoperit de presă Robert Turcescu promit alipirea Moldovei la România mamă. Cică a sosit momentul, s-au copt condițiile necesare unirii. Trebuie profitat. Probabil cei doi vor să profite de degringolada în care se află Putin, profund șubrezit — militar, politic, financiar și psihic — de câștigarea alegerilor cu doar 77%. Succes în ramură, vizionarilor!

LĂSAȚI UN MESAJ