14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Blogger trimis în judecată pentru instigare publică împotriva unor judecători…

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BALLEA PAUL-ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică în formă continuată (7 acte materiale) şi a trei infracțiuni de ultraj judiciar în formă continuată (12 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2014, inculpatul Ballea Paul-Adrian a postat pe o platformă de bloguri, în mod sistematic şi într-un limbaj extrem de ofensator, texte ce conţin mesaje prin care se incită la violenţă împotriva unor judecători, în contextul pronunțării de către aceștia a unor hotărâri de condamnare pentru infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală a unor persoane publice din mediul politic şi sportiv din România.

Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul se documenta din diverse surse despre personalităţi din justiţie şi politică, precum şi din domeniul sportiv (în special fotbal), și apoi folosea informațiile pentru a publica texte pe diversele bloguri pe care le-a creat, în scop de intimidare și instigare, acțiunile sale fiind de natură să afecteze activitatea de înfăptuire a justiţiei.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Ploieşti.

Citeşte şi: Atenţie la înjurături! Jignirile pe Facebook se sancţionează cu amendă de până la 1.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întrerupere apă caldă și rece – miercuri, 29.05.2024 – lucrări Rețele Electrice Banat SA

Având în vedere notificarea transmisă de către Rețelele Electrice Banat S.A. privind execuția unor lucrări în rețeaua de medie tensiune, la PT 49, planificate...

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Citește și :