Biserica Ortodoxă Română nu e de acord cu regulile propuse pentru împărtăşanie: „Problema este una care aparţine exclusiv Bisericii”

106

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat sâmbătă propunerile privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă.

Biserica Ortodoxă Română nu e de acord cu regulile propuse pentru împărtăşanie: „Problema este una care aparţine exclusiv Bisericii”Biserica Ortodoxă Română nu e de acord cu regulile propuse pentru împărtăşanie: „Problema este una care aparţine exclusiv Bisericii”

INSP propune, în draftul de recomandări referitoare la reluarea activităţii de către lăcaşurile de cult, să fie evitată sărutarea obiectelor sacre de cult, slujbele să fie ţinute în aer liber, oamenii trebuie să păstreze o distanţă de opt metri unii faţă de alţii dacă intră în biserici şi să se evite oferirea împărtăşaniei dacă nu se pot asigura linguriţe şi pahare de unică folosinţă. Biserica Ortodoxă Română anunţă, prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituţiei, că „recomandările legate de necesara protejare dictată de grija faţă de noi înşine şi de ceilalţi vor fi respectate riguros de toţi oamenii cu bună-cuviinţă”.

„Redeschiderea lăcaşelor de cult ţine de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieţii fiind esenţială. Biserica Ortodoxă Română şi toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înţelegerea situaţiei create de epidemie şi, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparaţie”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit basilica.ro.

BOR nu este însă de acord cu toate propunerile INSP. „Problema Sfintei Împărtăşanii şi a împărtăşirii credincioşilor este una care aparţine însă exclusiv Bisericii”, anunţă Vasile Bănescu. „Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune şi în spiritul fidelităţii faţă de tradiţia liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioşilor, în contextul pandemiei, la miezul vieţii creştine: Sfânta Împărtăşanie”, mai spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ