Birocrația împiedică darea în folosință a două saloane ale Clinicii de Mari Arși FOTO-VIDEO

97

Clinica de Mari Arși a Spitalului Județean din Timișoara a fost inaugurată, dar s-au deschis doar 3 din cele 5 saloane proiectate. Asta, pentru că Ministerul Sănătății nu a reușit să cumpere și să trimită în orașul de pe Bega aparatura necesară.

Ar fi orba despre probleme birrocrarice, spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la inaugurare.

”Avem în acest moment 5 paturi de mai arși funcționale, pentru că dotarea permite funcționarea. 2 dintre ele au încă probleme birocratice și aș insista asupra faptului că, dacă există nevoia utilizarii lor, se vor utiliza”, a eplicat Pintea.

Oficialul a mai spus și că peste 4 ani, clinica se va transforma într-un centru specializat, deoarece Casa Austria, care găzduiește în prezent saloane pentru pacienții cu arsuri grave, va deveni Centru de Politraumă.

”Marii arși nu vor fi tratați în Casa Austria decât până în 2023. Casa Austria va deveni un Centru de Politraumă, iar marii arși vor fi tratați într-un centru nou”, a declarant ministrul Sănătății.

Potrivit acesteia, vor fi 4 centre pentru mari arși în țară și acestea se vor construe cu fonduri de la Banca Mondială. Momentan se lucrează la proiectele tehnice, dar, mai spune Pintea, lucrările vor începe în 2020 și vr fi gata în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ