22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Bilanțul inundațiilor în Timiș, în ultimele 24 de ore

Cele mai multe intervenții s-au înregistrat în municipiul Lugoj, unde aproape 80 de pompieri au intervenit pentru consolidarea digurilor, evacuarea persoanelor și animalelor din zonele inundate și evacuarea apei din curți și beciuri.

Astfel, s-a intervenit pe strada Timișorii, unde a fost inundată o casă și gospodăria. Pompierii au evacuat o persoană din locuință. De asemenea, s-a lucrat pentru evacuarea apei din curți, beciuri și subsoluri pe străzile C. Coposu, Decebal, Splaiul Sporturilor, Unirii, Piața I.C. Drăgan, Neculce, Dacilor și în Zona Ștrand.

Pompierii au mai fost solicitați să intervină în localitățile Făget, Jdioara și Criciova.

În jurul orei 12:00, s-a produs o breșă în digul de pe malul stâng al râului Timiș, în zona Pohalma Jabăr, iar în zona inundată se aflau 4 ferme. Pompierii au intervenit pentru evacuarea mai multor persoane și animale din zona inundată.

În total, pompierii au evacuat 37 de persoane (13 copii și 24 de adulți) și 231 de animale din gospodăriile și zonele afectate de inundații.

În acest moment, pompierii intervin punctual în municipiul Lugoj pentru evacuarea apei din beciuri și subsoluri, care s-a infiltrat în urma creșterii pânzei freatice și în localitatea Jdioara unde a fost inundată o stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :