11.2 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Bilanț după ploile torențiale: 12 județe au fost afectate

Pompierii au intervenit în 14 localități din 12 județe, în urma ploilor torențiale de luni seara, şi au scos apa din peste 150 de curți şi 30 de subsoluri. Vântul puternic a desprins 3 acoperișuri de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborați pe carosabil.

Potrivit IGSU, bilanțul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenții în 14 localități din județele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

Echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curți şi de pe 2 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic 3 acoperișuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborați pe carosabil.

Deşi în luni şi pe parcursul nopții au fost emise peste 50 de atenționări şi avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situații extreme care să se soldeze cu victime.

În judeţul Arad, între orele 19:10 -19:40, a fost cod roşu de grindină, averse cu caracter torenţial şi vijelie puternică în urma căruia au fost afectate de inundaţii satele Dezna şi Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 37 curţi şi 2 locuințe, iar 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marți dimineață se înregistrau întreruperi în 8 localități din județele Harghita şi Iaşi. Pentru remedierea defecțiunilor acţionează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Marţi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Sursa: mediafax.ro

Alte subiecte :

Un nou palat istoric al Timișoarei a fost renovat și arată splendid acum

Una dintre clădirile de referință ale Timișoarei, Palatul Ciobanu, este prima care a îmbrățișat tema țăranului român, dar și ultima care a fost ridicată...

Boala Sărutului – afecțiunea prin care am trecut peste 95 la sută dintre noi

Mononucleoza infecțioasă sau boala sărutului este o afecțiune acută infecțioasă și contagioasă produsă de virusul Epstein Barr. Studiile arată că aproape...

Citește și :