Bilanț după ploile din ultimele zile: zeci de gospodării și drumuri inundate FOTO/VIDEO

120

Ploile abundente din ultimele zile au făcut prăpăd în curțile oamenilor, dar și pe șosele.  În județul Timiș, apele s-au revărsat peste zeci de gospodarii.

Cele mai grave situații au fost semnalate în partea de nord – est a județului. Pompierii au intervenit toată seara și o bună parte din noapte pentru a-i ajuta pe oameni.

În satul Ierșnic, apa a pătruns în casa unei bătrâne care a avut nevoie de ajutorul pompierilor. Salvatorii au folosit o barcă pentru a ajunge la ea.

În localitatea Bara au fost afectate 20 de gospodării, în Făget două, în Cladova 30 de case și curți au fost inundate, alte 25 în Ierșnic, două în Sânnicolau Mare și 45 în Ohaba Lungă.

Pentru gestionarea eficientă a intervențiilor, la nivelul ISU Timiș, a fost activată Grupa Operativă și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor. De asemenea, pe tot parcursul nopții situația din teren a fost atent monitorizată, pompierii fiind pregătiți să intervină în orice moment.

„Având în vedere faptul că ploile continuă și astăzi, iar la nivelul județului este valabil un Cod Galben de averse descărcări electrice și intensificări ale vântului, pentru a împiedica inundarea gospodăriilor şi pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, recomandăm populației să asigure curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere. Avertizăm cetățenii ca pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase să limiteze activitățile în aer liber, iar în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă (pietonal, cu căruțe sau alte mijloace de transport) și să se adăpostească în zone înalte și sigure”, transmit pompierii.

LĂSAȚI UN MESAJ