Bicicleta verde porneşte din nou la drum-VIDEO

428

După nu mai puţin de şapte ani de activitate, iniţiativa ,,Verde pentru Biciclete” începe un nou sezon de pedalat.

La început a fost doar o iniţiativă menită să arate că toţi cei ce se deplasează pe două roţi sunt un număr de ţinut cont în oraş. Din cei 250 de posesori de număr cu siglă verde, iată că la vârsta intrării în clasa întâi, sunt deja peste 16 000 de ,,numerotaţi”. Evident, bicicliştii sunt cu mult mai mulţi, dacă se ţine seama că majoritatea sunt fără însemnul cu cifre.

biciclisti_22

Lidera acestui adevărat grup social, aşa cum a devenit în timp, Romina Faur, vrea să continue şi în acest an proiectele începute. Cele mai importante din acestea sunt cele menite să educe populaţia în legătură cu mişcarea ciclistă.

Anul 2016 va sta sub semnul respectului. Acțiunile se vor îndrepta către două componente principale:

– Bicicleta ca și stil de viață
– Infrastructura – conectivitate, practicabilitate și accesibilitate

Pedalările programate în acest an vor susține prima direcție, cea a stilului de viață sănătos şi vor fi urmatoarele:
1. Pedalarea de Primăvară – 3 aprilie 2016
2. Cochete pe biciclete – 22 mai 2016
3. IA Românească pe Bicicletă – 19 iunie 2016
4. Ture cicliste bănățene – mai-august 2016
5. Cititori pe Bicicletă – 11 septembrie 2016
6. Numărătoarea de Toamnă – 9 octombrie 2016

În afară de aceste evenimente aflate deja într-un calendar de evenimente de profil, asociaţia mai vrea să continue ce a început în alţi ani şi de fapt nu se va termina prea repede fiind o permanentă luptă cu mentalităţile, dacă nu chiar cu morile de vânt: Continuarea campaniei ,,Și eu susțin Verde pentru Biciclete”. De asemenea va merge mai departe campania online de conștientizare și educare, cu accent pe regulile de circulație în trafic. Tot o chestiune considerată de mare importanţă este şi participarea la Festivalul Plai și la Săptămâna Mobilității Europene.

Cea de-a doua direcție este şi cea mai dificilă. Aici e nevoie de mulţi bani, multă bunavoinţă şi multă deschidere şi receptivitate la normal. Vor fi acţiuni de conștientizare asupra îmbunătățirilor care trebuie făcute pentru a optimiza infrastructura aferentă mersului pe bicicletă prin prisma conectivității, practicabilității și accesibilității. Se vor face eforturi permanente la Primăria Municipiului Timișoara și se va solicita o colaborare continuă pentru soluționarea problemelor întâmpinate de bicicliști.

Romina Faur consideră că la acest al doilea aspect lucrurile parcă s-au întors în timp cu şapte ani. Totul e din ce în ce mai anchilozat şi mai greu de urnit. Ar fi de stringentă necesitate ca în cadrul primăriei municipiului să fie desemnată o persoană anume, care să medieze între autorităţi şi marea masă de ciclişti.
Doar prin întelegere reciprocă se poate transforma transportul pe două roţi într-o alternativă viabilă şi ecologică la blocajul actual urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.