Biblioteca Județeană are nevoie de fonduri pentru reabilitare. Cum încearcă administrația județului să facă rost de bani

163

Reabilitarea Bibliotecii Județene Timiș ar putea începe chiar de anul viitor. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, se află la București, unde încearcă să obțină finanțare de la Ministerul Culturii pentru acest obiectiv.

”Mă aflu la București, unde am avut o întâlnire cu Ministrul Culturii şi Identității Naționale, Valer Daniel Breaz, și secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia. Am discutat despre aplicarea OUG 42/2019 care presupune finanțarea de 8.778.000 lei pentru reabilitarea clădirii din Piața Libertății nr. 3, sediul Bibliotecii Județene Timiș “Sorin Titel”. Imobilul care este unul foarte important își va recăpăta cât mai curând strălucirea”, a transmis Călin Doba, pe Facebook.

Valoarea totală a investiției este de aproape 12 milioane de lei, iar diferența este asigurată de bugetul județean. Potrivit directorului bibliotecii, la începutul anului viitor va fi organizată licitația și tot în 2020 vor începe lucrările. Biblioteca Județeană Timiș are o suprafață de 677 mp și a fost fondată în 1904, sub denumirea de ”Biblioteca Publică” cu caracter științific a orașului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ