Bianca Dobroiu s-a vindecat de coronavirus după 74 de zile. Potrivit medicilor, este pacientul cu cea mai lungă perioadă de boală

215

Modelul român Bianca Dobroiu, s-a vindecat de coroanvirus după 74 de zile și 11 teste, fiind una dintre puținele persoane din lume care a avut boala pentru o perioadă atât de lungă, italienii susținând chiar că e vorba de un record mondial. „A fost un coșmar, zilele au sens din nou acum”, a spus românca. Modelul s-a îmbolnăvit în Italia.

La Repubblica scrie că primul lucru pe care Bianca l-a făcut atunci când a avut voie să iasă din camera ei și din casă a fost să meargă în parc, unde a făcut mișcare. Tânăra în vârstă de 23 de ani a vorbit despre momentul când a ieșit din casă: „O emoție unică, nu mi se pare adevărat, au trecut zile foarte lungi, cred că nu mi-am analizat atât de mult camera… Doctorul m-a trezit ieri dimineață: Ești fericită? Rezultatul enegativ!’. A fost un coșmar, cine nu a experimentat ​​pe propria piele nu poate înțelege. Acum este ca și cum zilele au din nou sens.”

Tânăra de 23 de ani a făcut nu mai puțin de 11 teste: 2 negative, 2 incerte și toate celelalte pozitive. La începutul bolii, ea a fost internată scurt timp în secția de boli infecțioase. Apoi a fost externată, dar niciodată liberă, fiind carantinată într-o cameră, acasă.

Perioada în care ea a fost infectată a devenit un studiu de caz, după cum a confirmat specialistul în boli infecțioase din Sant’Orsola Luciano Attard: „Din câte știm, este un record”. Dar expertul, cu echipa sa, nu se oprește aici, după ce Bianca s-a vindecat.

„Acum încercăm să înțelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze și analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Există opt pacienți, pozitivi începând de acum opt săptămâni.”
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ