5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Beneficiile gătitului la oala sub presiune

Cunoașterea avantajelor gătitului la oala sub presiune Tefal este esențială pentru accelerarea pregătirii diferitelor feluri de mâncare, precum și pentru multe alte aspecte pe care le veți descoperi mai departe.

 

Economie de timp și energie

 

Oalele sub presiune – inclusiv cele electrice – sunt aparate eficiente care vin după cuptorul cu microunde în ordinea eficienței. Există doi factori importanți care contribuie la eficiența energetică a oalei sub presiune.

 

Camera de gătit (vasul interior) este complet izolată, astfel încât oala sub presiune Tefal nu trebuie să depună multă energie pentru a se încălzi.

 

Oala sub presiune necesită semnificativ mai puțin lichid decât cea tradițională, funcționând cu aburi, astfel încât alimentele vor fierbe mai repede.

 

În comparație cu alte metode de gătit, cum ar fi coacerea, fierberea sau prăjirea, gătitul la oala sub presiune Tefal poate reduce timpul de gătit și energia cu până la 70%.

 

Păstrează vitaminele și substanțele nutritive

 

Fierberea poate duce la pierderea vitaminelor solubile în apă, scăzând valoarea nutritivă a acestora. Oala sub presiune Tefal gătește alimentele mai repede, mai bine și mai uniform și acestea pot păstra până la 90% din vitaminele solubile în apă.

 

Păstrează aspectul și aroma alimentelor

 

Gătitul în recipiente deschise (da, chiar și cele cu capac) expune alimentele la oxigen și căldură, ceea ce poate duce la scăderea culorii și la diminuarea aromei.

 

Gătitul sub presiune saturează alimentele cu abur, permițând păstrarea culorilor strălucitoare și a substanțelor fitochimice (cele care dau culoare și aromă alimentelor). În același timp, designul ermetic permite ca aromele să se dezvolte rapid și profund.

 

Elimină microorganismele dăunătoare

 

Prin crearea unui mediu care permite apei să fiarbă la peste 100°C, oalele sub presiune sunt necruțătoare în capacitatea lor multifațetată de a distruge bacteriile dăunătoare. Folosiți-o ca instrument de sterilizare pentru ulcioare sau sticle sau pentru a trata apa.

 

De asemenea, aparatele de gătit sub presiune pot neutraliza diverse toxine, cum ar fi fitohemaglutinina, o lectină care se găsește în fasolea roșie. Intoxicația cu această bacterie poate apărea prin ingerarea a doar 5 boabe de fasole insuficient gătite, dar s-a dovedit <a că gătitul la oala sub presiune Tefal în 10 minute reducea că gătitul la oala sub presiune Tefal în 10 minute reduce unitățile de hemaglutinină la niveluri sigure.

 

Un alt exemplu este reprezentat de aflatoxine, o micotoxină mucegăită care apare atunci când orezul, grâul, porumbul sau fasolea sunt depozitate necorespunzător și expuse la umiditate. Doar fierberea nu distruge aflatoxinele, dar un studiu realizat în 2006 de cercetători coreeni a constatat că temperaturile de gătire sub presiune sunt suficiente pentru a reduce concentrațiile de aflatoxine la niveluri sigure.

 

Economie de energie

 

Și când vine vorba de economisirea energiei, utilizarea unei oale sub presiune este foarte benefică pentru a economisi facturile de electricitate, datorită vitezei de gătire, care la rândul ei este rezultatul temperaturilor ridicate pe care le pot atinge. Asta indiferent că folosiți o oală sub presiune Tefal electrică, caz în care economisiți la factura de energie, fie o oală sub presiune Tefal clasică, caz în care faceți economii la factura la gaz, întrucât se gătește mult mai rapid decât în oalele sau cratițele tradiționale.

 

Versatilitate

 

Printre avantajele oalelor sub presiune se numără și versatilitatea incredibilă a acestora, deoarece pot fi folosite pentru a găti o mare varietate de alimente, cum ar fi carne, fructe de mare, legume, supe și tocănițe, printre multe altele.

 

Atenție la eliberarea presiunii!

 

Deși presiunea pe care o poate atinge oala sub presiune Tefal ajută la gătirea alimentelor într-un timp mai scurt, trebuie să aveți multă grijă la final, la eliberarea presiunii din oală. Înainte de a deschide supapa de eliberare a presiunii, asigurați-vă că folosiți o mănușă de bucătărie sau un prosop, întrucât aburii eliberați au o temperatură suficient de ridicată încât să poată provoca arsuri serioase pe piele.

 

În general, acesta este cel mai frecvent dezavantaj al unei oale sub presiune cu care vă puteți confrunta odată ce vă decideți să folosiți acest tip de aparat de gătit. Așadar, atunci când cumpărați oala sub presiune Tefal potrivită, ar trebui să țineți cont atât de avantaje, cât și de dezavantaje.

 

Alte subiecte :

Parcarea multietajată în zona Gării de Nord

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat. Potrivit documentației,...

VIDEO: Un cetățean turmentat se dă în spectacol în Complexul Studențesc

Recent, un cetățean turmentat, obișnuit al cartierului, a agasat câțiva studenți. A căutat în tomberoane după mucuri de țigară, și le-a vorbit obscen fetelor...

Citește și :