Beijing a depăşit New York-ul la numărul de miliardari

196

Beijing, capitala Chinei, găzduieşte în prezent nu mai puţin de 100 de miliardari, comparativ cu 95 în New York, potrivit unui raport publicat joi de firma chineză de analiză Hurun. Numărul miliardarilor din Beijing a crescut cu 32 comparativ cu anul precedent, ceea ce a permis ca oraşul chinez să treacă pentru prima oară înaintea New York-ului, unde numărul acestora a urcat cu numai patru.

China are 568 de miliardari (cu o avere totală de 1.400 de miliarde de dolari, similară cu PIB-ul Australiei), după ce în ultimul an a câştigat 90, comparativ cu 535 în Statele Unite, arată www.news.ro.

Cel mai bogat om din China a rămas Wang Jianlin, cu o avere estimată de 26 de miliarde de dolari. El nu a reuşit însă să intre în top 10.

Topul este condus de Bill Gates, cu o avere netă de 80 de miliarde de dolari, urmat de Warren Buffett, cu 68 de miliarde de dolari. Pe locul al treilea s-a plasat magnatul spaniol al modei Amancio Ortega (patronul Inditex), cu 64 de miliarde de dolari.

În raportul realizat de Hurun se arată că în lume se află 2.188 de miliardari. Firma chineză de analiză a publicat în ultimii cinci ani o listă anuală a celor mai bogaţi oameni ai lumii, în funcţie de averile lor calculate în dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ