Bebeluș născut prematur, lăsat să moară pe patul de spital și incinerat. Medicul i-ar fi cerut asistentei să-l bage în sac

2004

Spitalul Municipal Câmpina este implicat într-un scandal fără precedent. Poliţiştii şi procurorii anchetează o moarte suspectă care s-a petrecut în incinta secţiei de neonatologie. Ancheta autorităţilor a fost declanşată la sesizarea managerului unităţii medicale.

Surse apropiate de anchetă au precizat pentru ”Adevărul” că mai mulţi medici şi asistente medicale din cadrul Spitalului Municipal Câmpina (SMC) au fost anchetate într-un caz în care se fac verificări cu privire la decesul suspect al unui copil nou născut. Medicul ginecolog se pare că nu ar fi respectat protocolul la naştere, iar bebeluşul născut viu, dar prematur, a decedat fără să i se acorde îngrijirile necesare în astfel de situaţii.

În data de 28 septembrie, o tânără în vârstă de 20 de ani, din comuna prahoveană Brebu, a venit la Spitalul Municipal Câmpina acuzând o stare de rău. Femeia era însăcrinată în 24 de săptămâni, motiv pentru care a fost internată la secţia de ginecologie. În aceeaşi seară femeia ar fi născut neasistată de medic, pe patul din salon.

Copilul născut prematur avea 500 de grame, dar era în viaţă. Surse apropiate de anchetă au precizat că medicul ginecolog de gardă nu a intervenit pentru a-i acorda ajutor nou-născutului, apreciind că acesta nu avea şanse să supravieţuiască.

Acelaşi medic ar fi cerut unei asistente să pună bebeluşul într-un sac pentru a-l duce la morga spitalului. Asistenta a refuzat să facă acest gest pentru că a constatat că bebeluşul este în viaţă. L-a lăsat pe patul de spital, împăturit într-un sac şi acoperit cu un scutec, susţin aceleaşi surse. După mai multe ore în care bebeluşul a rămas fără asistenţă medicală pe patul de spital, a fost preluat de personalul din secţie şi dus într-un incubator unde a şi murit la scurt timp.

Cadavrul bebeluşului a fost incinerat, fără să i se facă necropsie în vederea stabilirii cauzei decesului, aşa cum ar fi fost firesc în astfel de situaţii. Mama şi-ar fi dat acordul pentru incinerare, fără să ştie ce se întâmplase cu copilul ei.

Citește continuarea pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ