Bebeluș mort pe masa de operație a unei clinici de cardiologie. Ce s-a întâmplat cu micuțul

1936

A murit David Andrei, într-o clinică de cardiologie. Bebeluşul din Sebeş abia ajunsese în Germania, unde părinţii sperau să îl salveze. Din păcate, micuţul de doar 7 săptămâni nu a supravieţuit unei malformaţii teribile.

David Andre Mureşean venise pe lumea acum 7 săptămâni şi suferea de o gravă malformaţie cardiacă. Părinţii lui David Andrei au mers iniţial la Cluj şi de acolo au reuşit să obţină o programare la clinica din Bad Oyenhausen, cu ajutorul medicului român de acolo Eugen Stănică.

David a plecat spre Germania miercuri dimineață, 15 mai, cu o ambulanţă cu echipaj medical al Secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. După o cursă contra-cronometru de 1.600 de km, copilul a ajuns la ”Klinik für Kinderherzchirurgie und angeborene Herzfehler”, din Bad Oyenhaunsen, una din cele mai apreciate din Europa în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice.

Acolo bebeluşul a fost operat de urgenţă şi a ieşit stabil din operaţie, medicii germani alături de doctorul Stănică făcând, aşa cum spun părinţii, „tot ce e omeneşte posibil”.

Din păcate însă, la o oră după intervenţia chirurgicală, inima micuţului s-a oprit pentru totdeauna. Părinţii aflaseră târziu că s-a născut cu o malformaţie, pentru că după naştere la spitalul din Sebeş nu i s-a făcut o ecografie.

Sursa: observator.tv

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.