Bebeluș, depistat cu coronavirus

2537

Bebeluşul de un an, în cazul căruia medicii au confirmat infecţia cu noul tip de coronavirus a fost transportat sâmbătă la prânz, de la Spitalul Judeţean Bacău la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Copilul este însoţit de mama sa, relatează corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a anunţat sâmbătă că mama bebeluşului de un an, diagosticat în cursul serii de vineri doreşte să stea în izolare alături de copil.

„Este vorba de un pacient care trebuia să vină de aseară şi datorită faptului că este un copil nu s-a putut organiza totul ca să fie bine. Vom face în aşa fel, încât, sigur mama trebuie să stea cu el, pe cât posibil să asigurăm protecţia mamei. Probabil că vom gândi o astfel de zonă, în care, în afară de materialele de protecţie şi anume acele măşti cu filtru hepa, să putem să asigurăm, pe cât posibil, protecţia mamei”, a declarat sâmbătă presei Carmen Dorobăţ, managerul Spitalui de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicii urmează să îi explice mamei toate măsurile de prevenţie pe care aceasta trebuie să le ia. „Este foarte greu să iei o decizie şi să spui că îi desparţi. Este vorba despre un copil de un an şi ceva. Ceea ce putem noi să facem, trebuie să îi explicăm şi de asta sunt eu aici la spital acum, să încerc să elucidez această problemă. Îi vom explica tot ceea ce este cazul să ştie despre acest virus, dar dacă va vrea ea să rămână, va trebui să îi asigurăm tot ceea ce înseamnă material de protecţie, să o învăţăm cu tot ceea ce înseamnă spălat pe mâini, dezinfectat şi aşa mai departe.(…) Din ce ştiu până în momentul de faţă, mama nu prea ar vrea să lase copilul singur”, a precizat Dorobăţ.

Potrivit medicului, copilul va primi acelaşi tratament ca un adult. El era în autoizolare de pe data de 3 martie şi era în monitorizarea DSP Bacău. „Copilul este contact al mătuşii (fără simptomatologie) întoarsă din Italia, a fost transportat cu izoleta la SJU Bacău – Secţia Boli Infecţioase şi internat împreună cu mama, având simptome febră şi tuse, iar la testarea în contextul suspiciunii COVID-19, conform metodologiei, rezultatul a fost pozitiv. În acest moment, colegii noştri desfaşoară ancheta epidemiologică şi recoltează probe de la ceilalţi 3 contacţi ce erau izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de DSP Bacău” au anunţat reprezentaţii DSP Bacău.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ