Baza Sportivă Uszoda, halda de gunoaie pentru lucrătorii de la Parcul Central-foto-video

448

Cândva un loc de recreere pentru timişoreni în zilele toride de vară Baza Sportivă Uszoda, din plin central Timişoarei, ce avea inclusă în interiorul ei şi un ştrand este de mai mult timp în paragină. Baza Sportivă se află lângă Parcul Central, care şi acesta este tot în paragină, deoarece are aproape un an de când au început lucrările de modernizare însă, după furtuna din septembrie, anul trecut şi acestea au fost întrerupte, totul arătând ca după război.
După trecerea furtunii care a făcut destule ravagii, cu arbori rupţi, s-a început curăţenia acestora şi, atât molozul rezultat de la spargerea aleilor din parc, cât şi resturile de crengi rupte sau copaci căzuţi, au fost depozitate în incinta acestei Baze Sportive, care a devenit halda de gunoi a unui municipiu care se vrea să fie Capitală Culturală Europeană. Greu de crezut un astfel de lucru, dacă astfel de mizerii – şi nu numai – îngroapă în mocirlă un oraş, iar administraţia locală închide ochii.
De câţiva ani se tot încearcă demolarea acestor ruine ce cândva erau vestiare sau săli de sport ori de luat masa. Se încearcă, spuneam… se promite… se semnează contracte, dar NIMIC, praf în ochii proştilor! Cât se mai poate respira şi o astfel de mizerie, nu e deajuns că nu se poate respira din cauza Continentalului?


O suprafață de 4500 mp, ce de doi ani se află sub tutela Primăriei, ajunsă groapă de gunoi, focar de infecţie, cuib pentru boschetari. Și acum depozit de moloz, totul în plin centru al unui oraş european.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ