11.4 C
Timișoara
joi 29 februarie 2024

Bătălie în justiție pentru folosirea numelui formației ,,Cargo!” Familia fostului lider al trupei timișorene se luptă în justiție pentru amintitul brand

Fiica și soția fostului lider al trupei CARGO Adi Bărar, decedat în martie 2021, se judecă cu membrii renumitei formații rock, pe dreptul de folosire a brandului CARGO. Tribunalul București a dat dreptate familiei Bărar.

Familia lui Adi Bărar a cerut interzicerea folosirii brandului CARGO până la finalizarea unui proces în care să se decidă cum poate fi folosită marca. Adriana Bărar, fiica regretatului muzician, susținea că brandul CARGO este înregistrat la OSIM încă din anul 2004 pe numele lui Adrian Bărar.

Adrian Igrișan, Tavi Pilan și Alin Achim, membrii formației timișorene, mers în instanță, dar au pierdut: brandul CARGO le-a revenit ca moștenire fiicei și soției lui Adi Bărar.

CARGO este moştenirea pe care Adrian Bărar (fondatorul formației muzicale CARGO) a lăsat-o fiicei sale şi soției sale. Nouă ne-a lăsat muzica sa, să ne bucurăm de ea, aşa cum a văzut-o creatorul conceptului formației muzicale CARGO. <Muzica mea trebuia, în primul rând, să reflecte pământul pe care călcăm>, scria Adrian Bãrar în cartea Cargo-Jurnal de Bord, 1998, descriind naşterea denumirii şi a conceptului muzical CARGO în perioada 1984-1985”, a transmis avocata Mihaela Tudorache.

Conform sentinței din 29.11.2023, dată de Tribunalul București, dată pe fond, instanța a „respins cererea ca neîntemeiată”. Oblică reclamanții la plata sumei de 11.699 de lei, către pârâta Adriana Bărar, cu drept de apel în 30 de zile.

Fiica fostului lider al trupei CARGO a declarat pentru „Adevărul” că ea și mama sa au încercat, pe cât posibil, să evite „o astfel de situație dureroasă”, dar nu au fost băgate în seamă.

„Dacă au existat disensiuni între ei de-a lungul timpului, trebuia să le rezolve atunci, nu să se comporte așa cu noi acum”, a mai declarat Adriana Bărar.

S-a făcut dreptate. Și e trist că o trupă de o asemenea anvergură, fondată de Adi Bărar, să se întoarcă împotriva familiei fostului lor lider! Dar asta arată adevărata față a unora, a unora cărora banul le ia și ultima brumă de demnitate și respect pentru cel care i-a făcut să devină ceea ce sunt azi! Și ca să nu existe nici o urma de îndoială că ce scriu eu și ce a hotărât justiția că e normal și drept, uitați-vă atent la fotografiile alăturate, în care în componența inițială a trupei CARGO nu era nici măcar unul dintre cei care după moartea lui Adi, au avut pretenția la un brand pe care nu ei l-au creat – chiar dacă au contribuit la el!”, a scris pe Facebook Corneliu Vaida, un apropiat al familiei Bărar.

Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în dimineaţa zilei de 8 martie 2021, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, acesta având însă şi alte probleme de sănătate.

Sursa: https://adevarul.ro

Alte subiecte :

Cum arată calendarul complet al alegerilor din acest an

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, la România TV, calendarul stabilit în coaliție pentru toate alegerile din acest an: 9 iunie – alegeri locale...

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5...

Citește și :