Bătălia pentru Checea se ascute. Se invocă legea de ambele părți

371

Lupta pentru poziția de primar al comunei Checea prinde noi valențe. Aici, duminică, pe 5 noiembrie, vor avea loc alegeri pentru postul rămas liber. Este de mirare confruntarea acerbă pentru o comună nici foarte bogată, nici foarte mare, la un capăt de județ și în același timp, la un capăt de țară. Cine nu este atent, ușor poate să se trezească în țara vecină.

Liderul PMP, timișoreanul Cornel Sămărtinean a lansat azi acuze grave la adresa unui candidat la scaunul de primar al comunei Checea. Așa cum se exprimă parlamentarul, este o incompatibilitate între mai multe funcții deținute, dar nu vrea să pronunțe numele celui incriminat și ne dezvăluie că ar fi liberal.

Un coleg al candidatului acuzat, din consiliul local al comunei, susține că nici faptul că face comerț ca persoană fizică autorizată nu ar fi legal. Din acestă postură și-ar fi adjudecat fonduri europene consistente de mii de euro. De asemenea declarația de avere a celui acuzat ar avea neclarități evidente unde nu apar sumele acumulate din comerț.

„Șirul de ilegalități nu se oprește aici, ca dovadă că dânsului nu îi place legea și nu îi pasă de lege”, face referire la cel încriminat, Cornel Sămărtinean.

Liderii PMP cred că acestă tărășenie nu se poate termina decât cu o condamnare penală, fiind depusă o informare la ANI.

Din partea liberalilor a apărut părerea că nu poate fi nimic ilegal din moment ce a fost acceptată candidatura. E doar o manevră de a încerca scoaterea din competiție a candidatului, cu mijloace incorecte.

LĂSAȚI UN MESAJ