Bătaie de joc pe bani publici! 10.000 de euro pe materiale promoţionale, iar din spitale lipsește aparatura vitală

102

Consiliul Județean Hunedoara a cumpărat 20.000 de odorizante auto și pixuri! Asta, în condițiile în care administrația județului nu are bani ca să investească în Spitalul Județean din Deva, de exemplu, unitate pe care o are în administrare. Tocmai din acest motiv, Primăria Deva a fost cea care a fost nevoită să scoată 29.000 de lei din vistierie ca să doteze secțiile de Neonatologie şi Psihiatrie. În aceeași lună, CJ Hunedoara, care nu are bani destui pentru spital, a cumpărat cu 46.000 de lei 20.000 de odorizante auto și pixuri pentru o campanie de promovare a siguranței cetățenilor.

Campania s-a numit ”Împreună pentru siguranța cetățenilor”. A fost propusă de Comisia Județeană de monitorizare a activității preventive, decisă de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Hunedoara, iar CJ Hunedoara a venit cu banii pentru materialele promoționale.

Ca să-i facă pe turiști să se simtă în siguranță, Consiliul Județean Hunedoara a cumpărat 10.000 de odorizante auto și 10.000 de pixuri la prețul de 46.000 de lei, 500 de broșuri și pliante cu 4.500 de lei și trei perechi de ochelari de simulare a consumului de alcool și droguri cu 1.800 de lei.

Campania a mai inclus activități cu caracter preventiv și standuri de promovare pe durata festivalurilor și altor evenimente cu participare ridicată desfășurate în această vară în județul Hunedoara și sesiuni de informare în rândul tinerilor.

Tot din cauză că CJ HUnedoara susține că nu are bani, anul trecut, Primăria Deva a alocat 1,2 milioane de lei pentru opt secții ale spitalului, pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie. Șefii de secții au spus că e nevoie. În acest an, Primăria Deva a alocat 1,5 milioane de lei pentru zece secții ale unui spital care nu-i aparține din punct de vedere administrativ. Pentru că sunt multe secţii care au nevoie urgentă de aparatură şi nu au posibilitatea să o cumpere din bugetul spitalului sau al Consiliului Judeţean.

În noiembrie 2018, pe o listă de cheltuieli propuse de Spitalul Județean din Deva, urmând a fi acoperite din venituri proprii, se afla și un incubator pentru Secția de Neonatologie, în valoare de 30.000 de lei. Mai puțin decât au costat miile de odorizante și pixuri plătite de CJ Hunedoara. Poate că, între timp, s-a cumpărat și incubatorul.

Sursa: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ