20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Bătaie ca-n filme între mai multe eleve într-un oraș din vestul țării

Mai multe fete s-au bătut într-o şcoală din Haţeg, judeţul Hunediara, dar şi ăn afara acesteia. Una dintre fetele implicate şi-a chemat sora, de 23 de ani, care a intrat într-o sală de clasă şi a pălmuit o adoledcentă. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

Reprezentanţii unei şcoli din Haţeg au sunat la Poliţie, joi, pentru a anunţa că în unitatea de învăţământ şi în apropierea acesteia a avut loc un conflict spontan între mai multe eleve.

”Echipa de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului a luat legătura cu echipajul de jandarmi care are în responsabilitate unitatea de învăţământ şi a stabilit, în urma verificărilor, că în dimineaţa zilei 01 februarie 2024, în jurul orei 07:30, pe strada Aurel Vlaicu, din oraşul Haţeg, a avut un conflict spontan care a degenerat în acte de violenţă: două eleve, în vârstă de 16 şi, respectiv de 17 ani, au lovit-o cu pumnii şi picioarele pe o colegă de şcoală, în vârstă de 17 ani. Ulterior, în jurul orei 07:40, minora agresată şi-a contactat sora sa, o tânără în vârstă de 23 ani, solicitându-i ajutorul, iar aceasta a intrat în incinta unei săli de clasă, unde a lovit-o pe minora de 17 ani, cea care i-ar fi agresat sora. Totodată, în jurul orei 07:50, tânăra de 23 de ani şi sora sa de 17 ani, în timp ce se aflau pe strada Piaţa Unirii, din oraşul Haţeg, în zona adiacentă unităţii şcolare, au aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele asupra minorei de 16 ani (care ar fi participat la agresiunea iniţială) şi a unei prietene a acesteia (în vârstă tot de 16 ani)”, a transmis IPJ Hunedoara.

De la ce a plecat întreg scandalul

Instituţia explică faptul că unitatea de învăţământ a fost verificată periodic de către structurile de ordine şi siguranţă publică ale poliţiei şi jandarmeriei, fiind desfăşurate activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona adiacentă unităţii de învăţământ.

”Datele preliminare indică o circumstanţă posibilă care ar fi generat conflictul spontan prin aceea că, din cauza uneia dintre eleve, ar fi întârziat microbuzul şcolar cu care minorele fac naveta la unitatea şcolară”, a mai precizat IPJ Hunedoara. În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal pentru loviri sau alte violenţe şi cercetează faptele.

Sursa: https://observatornews.ro/

Alte subiecte :

Precizări privind funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport

Ce trebuie să știe transportatorii despre generarea codului UIT Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport,...

Acțiune pentru prevenirea comercializării de produselor alcoolice către minori – bărbat depistat consumând substanțe interzise în zona Podului Dragalina

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Patrulare și Control Spațiu Public au organizat, zilele trecute, o amplă acțiune în zona Pieței Iosefin – Gara de...

Citește și :