Basm sau realitate? Clădirea-ruină de pe Calea Torontalului, pe cale să fie readusă la ,,viață” de Consiliul Județean Timiș

192
Președintele CJT, Alin Nica, promite, într-o postare pe Facebook, că nu va renunța la planul reabilitării spitalului-fantomă, situat pe Calea Torontalului.
Reamintim că lucrările la acest spital, gândit să devină unul municipal, au debutat la începutul anilor ‘90, însă totul a rămas în ruină, la scurtă vreme după ridicarea clădirii respective.
Iată ce susține liderul CJT în postarea amintită :

Cred că Timișoara și întreaga regiune au nevoie de un Institut Oncologic la standarde europene pentru ca bolnavii și familiile lor să nu mai fie obligați să facă drumuri în străinătate sau să suporte costuri suplimentare.

De multe ori am fost întrebat ce se întâmplă cu clădirea abandonată de pe Calea Torontalului, cea care trebuia să fie noul spital municipal al orașului Timișoara. Iată că la această întrebare, ne vor răspunde în scurt timp specialiștii în construcții, care vor stabili dacă și cât anume din clădirea existentă poate fi integrată în ce urmează să devină Institutul Regional de Oncologie Timișoara.

Județul Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, astfel că vom face toate eforturile necesare pentru ca Institutul Regional de Oncologie să obțină finanțare europeană prin Planul Național de Relansare și Reziliență.”

Sursa: https://www.facebook.com/alinnica.ro/posts/3560408557399057

LĂSAȚI UN MESAJ